Huawei P9 si P9 Plus vin cu camere duble inaintea iPhone 7 Plus

Huawei P9 si P9 Plus au fost prezentate astazi de catre compania Huawei, chinezii luandu-le inainte celor de la Apple care intentionau sa ofere o camera dubla in iPhone 7 Plus, insa cei de la LG ofera exact aceeasi functionalitate in LG G5-ul prezentat cu mai bine de o luna in urma.

Revenind la Huawei P9 si P9 Plus, smartphone-urile au doua camere principale a cate 12 megapixeli fiecare, una dintre ele fiind RGB si una monocroma, cea de-a doua capturand cu pana la 300% mai multa lumina si fiind capabila sa ofere poze mai clare si cu un contrast mai bun.

Camerele din Huawei P9 si P9 Plus sunt produse in parteneriat cu cei de la Leica, ele avand dimensiune de pixel de 1.25µ, deschidere f/1.1, stabilizare optica, un modul laser pentru focalizare ce functioneaza in tandem cu ambii senzori si un flash LED in doua tonuri.

Pozele finale rezultate din combinarea a ceea ce inregistreaza camerele din Huawei P9 si P9 Plus au o calitate mult mai buna decar ar fi putut produce o singura camera oferita intr-un smartphone si practic aici sta secretul unei componente complexe de acest gen.

The wide-aperture photography feature on the P9 allows users to experiment with innovative visual effects to create unique images and content. The P9 makes it easy to adjust the camera aperture to create bokeh and other depth-of-field effects, while keeping the main object in sharp focus.

Partea interesanta a camerelor Huawei P9 si P9 Plus este ca ele pot detecta adancimea obiectelor dintr-o imagine pentru refocalizare in urma inregistrarii unei magini, tehnologia fiind posibila multumita celor de la Leica, asa ca utilizatorii pot schimba focalizarea dintr-o imagine pe orice regiune doresc, chiar si dupa inregistrarea ei.

Ca sa fiu sincer, functiile oferite de catre camerele Huawei P9 si P9 Plus sunt impresionante si si cu siguranta ofera o calitate net superioara celei oferite de catre camerele iPhone, asa ca va fi interesant de vazut cu ce va veni Apple anul acesta.

https://www.youtube.com/watch?v=e4TXO49n0P8