Huawei P9 vs iPhone 6S – clona fata in fata cu originalul

V-am spus acum mai bine de o saptamana ca folosesc un Huawei P9 in cadrul programului Orange Smartphone Tester, iar inca din primul articol in care v-am vorbit despre terminal v-am spus ca am ramas uimit de cat de mult poate sa semene dispozitivul cu un iPhone.

Lasand la o parte faptul ca a sa carcasa are aceleasi benzi laterale precum iPhone-urile companiei Apple, cand vine vorba despre sistemul de operare, vorbim despre o copie in oglinda a iOS-ului pe care cei de la Apple il ofera in propriile smartphone-uri.

Huawei este cel mai mare vanzator de smartphone-uri din China si daca nu as avea bani de un iPhone 6S, atunci Huawei P9 ar fi smartphone-ul care m-ar aduce cel mai proape de ceea ce doresc, asta cel putin din punct de vedere vizual.

Dupa cum puteti vedea din imagini, exista putine diferente intre iOS si EMUI, Emotion UI, cei de la Huawei reusind sa copieze extrem de bine interfata creata de catre compania Apple pentru sistemul sau de operare, iar chinezilor pare sa le placa acest lucru.

iPhone 6S vs Huawei P9 clona

Exceptand bara de stare si butoanele virtuale, in extrem de multe cazuri este imposibil de facut diferenta intre iOS si tema EMUI a celor de la Huawei, diferentele fiind inexistente sau minore astfel incat un utilizator nepriceput sa nu vada diferentele.

Ca sa fiu sincer, sunt uimit de cat de bine au reusit cei de la Huawei sa copieze iOS-ul pentru smartphone-urile proprii si cred ca munca necesara pentru a face totul ar fi fost mai bine concentrata spre realizarea unor elemente definitorii proprii.

iPhone 6S vs Huawei P9 clona 1

In lipsa lor, raman la ideea ca Huawei P9 este cea mai buna alegere a unei persoane care nu are bani de iPhone, dar vrea ceva care sa semene foarte bine cu el si sa aiba performante relativ apropiate, functionalitatea fiind similara oricum.

Lasand la o parte interfata care este extrem de similara, dar si preluarea unor elemente de design, Huawei P9 foloseste inclusiv suruburile pentalobulare utilizare de catre Apple in iPhone-urile sale, dar spre deosebire de produsele Apple este mult mai usor de reparat.

iPhone 6S vs Huawei P9 clona 2

Daca in urmatoarele trimestre fiscale Apple va anunta ca vanzarile de iPhone-uri continua sa scada, poate va veti aduce aminte de acest articol si veti vedea de ce un utilizator nu va cheltui 600 de euro pentru un smartphone cand are o varianta mai ieftina care arata aproape la fel si functioneaza foarte bine.

iPhone 6S vs Huawei P9 clona 3

iPhone 6S vs Huawei P9 clona 4

iPhone 6S vs Huawei P9 clona 5

iPhone 6S vs Huawei P9 clona 7

iPhone 6S vs Huawei P9 clona 8