iMessage va indica orice greseli ale autocorrect

Companiei Apple i-a fost inregistrat recent un nou brevet de inventie care are legatura cu sistemul autocorrect al iOS-ului, iar in baza sa, cei din Cupertino au gandit o metoda prin care mesajele trimise prin iMessage sa aiba un indicator care sa spuna daca autocorrect a facut o greseala in ghicirea cuvintelor pe care doream sa le scriem.

Stiti cu totii ca sistemul autocorrect al iOS, dar si alte sisteme de predictie ale terminalelor mobile, au de multe ori probleme in a ghici intentiile utilizatorilor si ca in unele situatii cuvinte eronate sunt trimise in mesaje, ele putand genera amuzament sau adevarate scandaluri.

Conform brevetului de inventie al companiei Apple, cuvintele corectate automat si introduse in mesajele trimise de catre noi vor avea o linie albastra sub ele pentru a le da de inteles interlocutorilor ca respectivul cuvant nu a fost scris de catre noi, ci introdus de sistem.

 Ideea in sine este buna si ar putea rezolva din start unele probleme de comunicare ce ar putea aparea intre interlocutori, implementarea sa in iOS putand fi facuta extrem de simplu, insa nimeni nu stie daca Apple il va oferi vreodata sau tehnologia nu va trece dincolo de acest stadiu.

The modified electronic message is sent, and a transcript comprising the modified electronic message is displayed. The replacement character string is visually distinguished within the transcript from one or more other character strings in the transcript.

iMessage autocorrect