Firefox nu va mai functiona cu anumite versiuni ale OS X

Firefox este unul dintre cele mai populare browsere folosite pentru navigare pe internet, iar incepand din luna august el nu va mai functiona in OS X 10.6, OS X 10.7 si OS X 10.8, compania Mozilla facand anuntul in cursul zilelor trecute prin intermediul propriului blog.

Mozilla a anuntat ca timp de 1 an va mai oferi actualizari pentru versiuni speciale folosite de companii, scoli, etc, insa versiunea publica nu va mai fi actualizata dupa luna august, compania recomandand actualizarea OS X-ului la cea mai receta versiune oferita de catre Apple.

Motivul pentru care Mozilla a anuntat ca nu va mai oferi suport pentru acele versiuni ale OS X are legatura cu faptul ca Apple a incetat sa mai actualizeze respectivele versiuni ale sistemului de operare, deci Firefox nu mai are de ce sa functioneze cu ele daca Apple nu le mai ofera suport.

Cei care folosesc una dintre aceste versiuni ale OS X vor putea folosi in continuare Firefox pentru a naviga pe internet, insa nu se vor mai bucura de actualizari care sa rezolve probleme de securitate, asa ca raman vulnerabili in fata exploit-urilor descoperite si exploatate de catre hackeri dupa august 206.

Mozilla will end support for Firefox on OS X 10.6, 10.7, and 10.8 in August 2016. All three of these versions are no longer supported by Apple. Mozilla strongly encourages our users to upgrade to a version of OS X currently supported by Apple. Unsupported operating systems receive no security updates, have known exploits, and are dangerous for you to use.