Cum ne distrag atentia smartphone-urile chiar daca nu le folosim

 In revista „Psihologia Sociala” s-a publicat recent un articol cu un studiu legat de smartphone-uri, mai exact cum ne distrag acestea atentia chiar daca nu le folosim.

In cadrul studiului s-au adunat mai multi studenti carora li s-au dat mai multe probleme de matematica de rezolvat. Profesorul supraveghetor iesea din sala dar isi “uita” smartphoe-ul pe masa, motiv pentru care studentii au avut rezultate ingrozitoare. Prezenta unui smartphone le-a distras de la ce aveau de rezolvat si i-a facut sa para prosti.

Da, este demonstrat ca a avea smartphone in campul vizual sau pur si simplu a auzi pe cineva vorbind la telefon ne reduce capacitatile cognitive intr-un mod semnificant.

In mod surprinzator, nici hands-free de tehnologie, cum ar fi accesoriile Bluetooth sau speakerphone, nu ne ajuta cu nimic in aceea ce priveste atentia. Nu numai ca sunt mai multe accidente auto cand se folosesc hands-free-urile utilizarea dar studiile au aratat, de asemenea, ca trimiterea mesajelor actionate de voce nu este mai sigura cat tastarea, ci mai rau ne distrag atentia. 

1 COMENTARIU