Disputa dintre Apple si FBI este departe de a se termina

Batalia legala dintre Apple si FBI privind compromiterea securitatii iOS este departe de a se fi terminat, conform directorului agentiei federale americane, el afirmand ca atat Apple, cat si alti producatori vor mai avea de participat la procese precum cel legat de San Bernadino.

James Comey, directorul FBI, a afirmat ca retelele teroriste se bazeaza pe securitatea sistemelor de operare pentru terminale mobile si a aplicatiilor pentru a-si desfasura activitatea si a planui atentate, iar producatorii acestor produse trebuie sa coopereze cu guvernul SUA pentru a le dezvaluie date despre aceste planuri.

Informatiile au fost oferite de catre Comey in cadrul unei conferinte de presa in care a confirmat faptul ca agentia pe care o conduce va lupta in continuare, prin toate metodele legale pe care le are la dispozitie, pentru a se asigura ca toti cetatenii SUA sunt protejati impotriva teroristi.

Oferind un exemplu, Comey sustine ca noul sistem de securitate implementat de catre Facebook pentru WhatsApp Messenger afecteaza serios munca FBI, insa momentan agentia federala nu are in plan sa actioneze in judecata compania ce detine aplicatia de mesagerie.

FBI Director James Comey said on Wednesday there will be more U.S. government litigation over accessing electronic devices and said encryption is “essential tradecraft” of terrorist groups, such as Islamic State. Comey indicated that the debate involving both legal and privacy issues over whether the federal government can compel tech companies to unlock personal devices in the interest of national security is far from over in a briefing with reporters at the Federal Bureau of Investigation.

Conform lui Comey, FBI a avut 4000 de iDevice-uri in posesie din octombrie 2015 si pana in prezent, iar 500 dintre ele nu pot fi deblocate fara ajutorul celor de la Apple, iar aceasta reprezinta o problema majora pentru agentie deoarece nu are deocamdata software care sa le poata exploata.

In final, directorul FBI sustine ca nu stie cine a debloca acel iPhone 5C din cazul San Bernadino pentru care s-a luptat cu Apple, insa sunt sigur ca in viitor vom asista la noi momente tensionate intre agentia federala si cei din Cupertino.