Tim Cook viziteaza China, testeaza noua investitie Apple

La inceputul acestei luni v-am spus ca Tim Cook intentioneaza sa viziteze China pentru a discuta cu diversi reprezentanti guvernamentali despre inchiderea iTunes Movie Store si iBookStore, iar CEO-ul celor din Cupertino este acum in tara cu peste 1 miliard de locuitori.

Deocamdata Tim Cook nu s-a intalnit cu vreun reprezentant al guvernului, insa testeaza compania de ride sharing Didi, in care Apple a investit 1 miliard de dolari, CEO-ul acesteia ajutandu-l pe Cook sa-i foloseasca aplicatia si sa se orienteze prin Beijing.

Mai mult decat atat, Tim Cook s-a intalnit si cu o serie de dezvoltatori de aplicatii pentru platforma iOS, acestia fiind invitati la o intalnire care a avut loc intr-unul dintre Apple Store-urile din Beijing, CEO-ul Didi ajutandu-l pe Cook sa-i cunoasca pe dezvoltatori.

Separat de plimbari si intalnirile cu oamenii care genereaza bani pentru Apple, Tim Cook se va intalni la un moment dat si cu cei care pun piedici dezvoltarii pe care Apple incearca sa o faca in China, insa ramane de vazut cand se va intampla totul.

Tim Cook obisnuieste sa viziteze China de cateva ori pe an pentru a discuta cu oficialii guvernamentali, tara intrecand SUA in ceea ce priveste incasarile generate pentru Apple, deci acordarea unei importante ridicate este esentiala pentru cei din Cupertino.

Tim Cook China investitie