De ce a retras Apple aplicatia care iti spunea daca esti infectat cu malware

Saptamana trecuta v-am spus ca un cunoscut cercetator in securitate informatica, si fost colaborator la lansarea de solutii de jailbreak, a lansat in App Store o aplicatie numita System and Security Info, ea putandu-ne spune o varietate de date despre terminalele noastre.

Aplicatia System and Security Info ne putea spune daca un iPhone avea sau nu jailbreak ascuns, daca el era infectat cu malware, dar putea in acelasi timp afisa intreaga lista de procese care rulau in dispozitive, fiind singura aplicatie din App Store capabila sa o asemenea functionalitate.

Avand in vedere popularitatea aplicatiei, dar si functiile oferite pentru utilizatori, compania Apple a luat decizia de a retrage din App Store respectiva aplicatie si desigur ca a oferit un motiv stupid pentru a impiedica lumea sa aiba acces la o aplicatie cu adevarat utila.

Suparata din cauza faptului ca utilizatorii pot vedea lista de procese ale iOS, compania Apple a invocati faptul ca oferind informatii privind eventual malware din terminale, aplicatia ii poate minti pe utilizatori in legatura cu situatii care nu exista in realitate.

Desi aceasta nu este singura aplicatie de acest gen din App Store, ea oferea cele mai multe functii, unele exclusive, iar compania Apple a retras-o pentru ca lumea sa nu isi faca impresia ca iDevice-urile pot fi infectate cu malware, asa cum se intampla in cazul iOS.

Practic Apple incearca sa ascunda gunoiul sub pres cu retragerea acestei aplicatii, ea refuzand sa sustina orice fel de aplicatii care pot dezvalui eventuale vulnerabilitati ale iOS, iar desi utilizatorii sunt protejati de aceste aplicatii, Apple nu vrea sa le considere utile, utilizatorii pierzand in final.

7 COMENTARII

  1. Nu sunt probleme atat timp cat nu o stergi si nu faci restore. Daca nu o salvezi in iTunes pe PC, atunci dupa restore dispare. Nu mai exista nici in iCloud.

  2. Eu o am de pe AppCake…instalată cu iPAWiND fără jailbreak…nu-mi fac griji…am deschis-o o dată si am lăsat-o intr-un folder ????

  3. Am instalat-o de atunci si o sa o am pe viata avand in vedere ca mereu mi-am dat “restore” de pe “vechiul” iPhone pe cel nou 🙂

  4. Daaa, utila foc. Doar pentru cine se pricepe, cat de cat… Chiar daca am întrebat aici, nu am reușit sa aflu un raspun valid, cu privire la “Found Injected Libraries…AGXGLDRIVER.” Atât pe iPhone, cat si pe iPad, fără jb. Deci…utila foc, pentru cine? Nu cred ca pentru utilizatorii obișnuiți…