Catch It – Aplicatia care combate anxietatea si depresia

 Iata o veste buna pentru persoanele care se lupta cu depresia si anxietatea. Catch it este una din cele mai bune aplicatii care combinate anxietatea si depresia, asta conform spuselor cercetatorilor din cadrul Universitatii de Psihologie, Sanatate si Societate afiliat Universitatii din Liverpool. Acestia au examinat inntr-un studiu clinic eficienta acestei aplicatii destinata persoanelor de sufera de anxietate si depresie.

Aplicatia are la baza principii psihologice destinate restabilirii starii de bine si a sanatatii mintale, fiind structurata ca un fel de jurnal al trairilor. Catch It, ajuta utilizatorul sa-si identifice gandurile si modul de gandire asociate cu o schimbare in starea de spirit sau de o anumita emotie printr-un proces denumit” Catch it, Check it, Change it “. Procesul in cei 3 pasi ajutand utilizatorii sa ineleaga mai bine starea lor de spirit.

In cadrul studiului a fost analizata rata de utilizare a aplicatiei si s-a observat o reducere semnificativa a reactiilor negative si a starilor negative si o crestere a starii de bine. Cercetatorii mentioneaza clar ca aceste terapii nu inlatura per complet problema ci doar ajuta persoanele in cauza cum sa reactioneze la anumite stari si ganduri, intr-un mod pozitiv.

This type of therapy cannot remove problems, but it can help people deal with them in a more positive way. It is based on the concept that your thoughts, feelings, physical sensations and actions are interconnected, and that negative thoughts and feelings can trap you in a vicious cycle, Smartphone apps have potential beneficial effects in mental health through the application of basic CBT principles. More research with randomised controlled trial designs should be conducted

~ Kinderman