Cum distrugi un televizor scump cu un cablu TV prost instalat

Daca obisnuiti sa umblati la cablurile conectate la televizorul vostru, decodorul instalat de catre furnizorul serviciilor CATV sau alte gadget-uri pe care le aveti conectate la televizor, ar fi bine sa fiti totusi precauti deoarece riscati sa va ardeti toate produsele.

Astazi va prezint povestea unui editor al The Verge, acesta avand nefericita surpriza de a realiza ca al sau cablu coaxial transmitea curent electric si a reusit sa ii arda doua televizoare, plus decodorul instalat de catre furnizorul serviciilor de televiziune prin cablu.

In animatia de mai jos puteti vedea unul dintre tehnicieni testand problema pe aparatura din casa clientului, socul electric fiind unul destul de mare si se pare ca la mijloc ar fi fost unul dintre niturile folosite pentru montarea cablului in perete, acesta perforand izoatia si intrerupand impamantarea.

Probleme de acest gen pot aparea oriunde si oricand, iar daca se intampla sa descoperiti ca aveti vreun cablu de acest gen care nu are impamantarea facuta corect, ar fi bine sa chemati un tehnician sa rezolve problema, altfel riscati sa va electrocutati si sa va distrugeti aparatura electronica din casa.

Intreaga poveste o puteti citi aici.

televizor ars hdmi

electrocutare televizor coaxial