Prima Pagina Microsoft Microsoft concediaza aproape intreaga divizie care dezvolta telefoane mobile

Microsoft concediaza aproape intreaga divizie care dezvolta telefoane mobile

Astazi compania Microsoft a anuntat concedierea a 1850 de angajati care lucrau pana in momentul de fata la dezvoltarea de telefoane mobile pentru consumatorii obisnuiti din lumea intreaga, divizia de consumer phones a companiei urmand a fi desfiintata.

1350 de locuri de munca din total sunt doar in Finlanda, restul fiind pozitii ocupate in diverse zone de pe planeta, angajatii fiind integrati in Microsoft atunci cand compania americana a cumparat divizia de telefoane mobile a Nokia.

Anul trecut Microsoft a concediat 7800 de oameni din divizia care dezvolta telefoane mobile, iar acesti 1850 se adauga acelei cifre, in total compania americana pierzand peste 8.7 miliarde de dolari din cumpararea diviziei mobile a Nokia.

Recent Microsoft a decis sa vanda diviza care dezvolta telefoane mobile ieftine, 350 de milioane de dolari fiind platiti de catre cei de la FIH Mobile cumparand-o pentru a dezvolta telefoane pe care le vor vinde in regim propriu in viitor.

Decizia de astazi este surprinzatoare, insa unii din interiorul Microsoft o asteptau deoarece presedintele Satya Nadella, pus in functie anul trecut, nu era interesat sa intretina o companie care dezvolta telefoane mobile, asa ca a scapat de aceste divizii.

Cu inginerii ramasi in cadrul Microsoft, compania va incerca probabil sa dezvolte smartphone-uri Surface care sa fie intr-adevar atractive pentru utilizatori, insa seria de smartphone-uri Lumia urmeaza sa aiba parte doar de suport, fara alte modele pregatite pentru lansare.

Microsoft a intrat in business-ul dezvoltarii de telefoane mobile in vremea lui Steve Ballmer, insa ideile noului presedinte nu s-au potrivit cu cele ale co-fondatorului, astfel ca acum Microsoft se va concentra pe alte oportunitati in domeniul mobil.

 • Bai nene toate articolele tale incep cu decizia socanta si expresii similare?! Te-ai luat dupa site-urile de stiri care au multe vizualizari? Parca era un blog respectabil asta ce draq!

 • lucian84

  Subscriu !!

 • bogdan

  Subcsriu

 • bogdan

  Sunt deacord cu @BogdanS dar limbajul putin agresiv

 • costel

  Si eu sunt de acord cu @BogdanS. Poate ca ar trebui sa faci un sondaj sa vezi cate persoane sunt de acord cu @BogdanS. Parca e cancan sau aplicatia stirile pro tv. Acolo mai vad astfel de titluri.

 • Viorel Predatorul

  Eu nu sunt de acord cu ceea ce afirma BogdanS, cata vreme titlul articolului nu cuprinde cuvinte extreme: socant, incredibil, nu o sa iti vina sa crezi, etc.
  Este un titlu de articol care iti starneste curiozitatea in limite rezonabile.

  Voi ce titlu ati fi pus? Puteti exemplifica?

 • daniel tomi

  Cei care au luat foc pe aici pe seama articolului au telefon Microsoft

 • sorel

  Nu , doar ne irita notificarile duble care au titluri senzationaliste .
  Eu as vrea (am jailbreak) sa blochez cuvintele “Iphone7” “noi schițe” “decizia pe care” si alte stereotipii din notificarile idevice care incep sa streseze .
  Chiar nu sunt curios pana in septembrie cum va arata iPhone7 si ce mufe va avea . Pe bune . Prefer sa descoper atunci .

 • terrymada

  :))

 • Ceva similar cu titlul actual: Microsoft concediaza aproape intreaga divizie care dezvolta telefoane mobile

  De ce initial trebuia sa fie: Decizia socanta luata de Microsoft… Aduce a can-can si alte site-uri similare.

 • Titlul initial, asa cum l-am primit eu pe mail era ceva de genul: Decizia socanta a Microsoft bla bla bla! oricum ai prins ideea… Titlul actual este foarte ok.