Qualcomm X12 aduce internet 4G+ de 600 Mbps pe iPhone 7

In toamna Apple va lansa iPhone 7 si iPhone 7 Plus pentru utilizatorii din lumea intreaga si am aflat acum cateva saptamani ca Intel va furniza modemuri GSM pentru iPhone 7, insa ar urma sa imparta comenzile pentru aceasta componenta cu cei de la Qualcomm.

Pentru iPhone 7 cei de la Qualcomm ar urma sa ofere un nou modem numit X12, acesta oferind viteze teoretice de navigare pe internet in retele 4G+ de pana la 600 Mbps, viteza de upload ajungand pana la 150 Mbps in retelele care ofera asemenea suport.

Noul modem al celor de la Intel ar fi capabil sa ofere viteze similare pentru navigare pe internet, deci practic iPhone 7 si iPhone 7 Plus ar trebui sa aiba aceleasi performante pentru navigare pe internet, insa putine retele de telefonie mobila ofera suport pentru LTE Cat 12.

In momentul de fata iPhone 6S este capabil sa atinga viteze de download de pana la 300 Mbps si viteze de upload de pana al 50 Mbps, deci vorbim despre o dublare a vitezei de download si o triplare a celei de upload pentru iPhone 7 incepand din toamna.

Mai mult decat atat, cei de la Qualcomm se pregatesc sa lanseze si modemuri capabile sa atinga viteze teoretice de download de 1 Gbps printr-o retea de telefonie mobila, cel mai probabil 5G, insa va trece mult timp pana cand el va avea suport la operatorii de telefonie mobila.

Intre timp, in Romania suntem limitati la 300 Mbps pentru download si 50 Mbps pentru upload in principalele retele de telefonie mobila, iar acest lucru are sanse foarte mici sa se schimbe prea curand, cel putin in baza informatiilor care sunt disponibile acum cu privire la evolutia tehnologica telecom in Romania.