Prima Pagina iPhone 7 Qualcomm X12 aduce internet 4G+ de 600 Mbps pe iPhone 7

Qualcomm X12 aduce internet 4G+ de 600 Mbps pe iPhone 7

In toamna Apple va lansa iPhone 7 si iPhone 7 Plus pentru utilizatorii din lumea intreaga si am aflat acum cateva saptamani ca Intel va furniza modemuri GSM pentru iPhone 7, insa ar urma sa imparta comenzile pentru aceasta componenta cu cei de la Qualcomm.

Pentru iPhone 7 cei de la Qualcomm ar urma sa ofere un nou modem numit X12, acesta oferind viteze teoretice de navigare pe internet in retele 4G+ de pana la 600 Mbps, viteza de upload ajungand pana la 150 Mbps in retelele care ofera asemenea suport.

Noul modem al celor de la Intel ar fi capabil sa ofere viteze similare pentru navigare pe internet, deci practic iPhone 7 si iPhone 7 Plus ar trebui sa aiba aceleasi performante pentru navigare pe internet, insa putine retele de telefonie mobila ofera suport pentru LTE Cat 12.

In momentul de fata iPhone 6S este capabil sa atinga viteze de download de pana la 300 Mbps si viteze de upload de pana al 50 Mbps, deci vorbim despre o dublare a vitezei de download si o triplare a celei de upload pentru iPhone 7 incepand din toamna.

Mai mult decat atat, cei de la Qualcomm se pregatesc sa lanseze si modemuri capabile sa atinga viteze teoretice de download de 1 Gbps printr-o retea de telefonie mobila, cel mai probabil 5G, insa va trece mult timp pana cand el va avea suport la operatorii de telefonie mobila.

Intre timp, in Romania suntem limitati la 300 Mbps pentru download si 50 Mbps pentru upload in principalele retele de telefonie mobila, iar acest lucru are sanse foarte mici sa se schimbe prea curand, cel putin in baza informatiilor care sunt disponibile acum cu privire la evolutia tehnologica telecom in Romania.

 • Alin Tataru

  “Intre timp, in Romania suntem limitati la 300 Mbps pentru download si 50 Mbps pentru upload”. O spui de parca se foloseste 2G in Romania.
  300 Mbps e mult peste ce e necesar pentru o experienta de browsing placuta. Nu cred ca downloadeaza nimeni fisiere de zeci de Gb sau vizioneaza video-uri 4k pe telefon folosind mobile data incat o asemenea viteza sa fie utila. E doar Marketing, cum erau si miile de minute de la fostul Cosmote.

 • NicKel

  bine punctat, totul e la caterinca 😉

 • Droid

  E la caterinca pentru tine… Pentru mine nu e.
  In tableta Nexus am o cartela de date (luata din modemul usb de la digi). Pe cartela asta am net nelimitat din 2012 :-))) Iar in calatorii fac download de torrente si streaming la greu (posturi TV).
  Deci nu vorbiti in numele tuturor…

 • arlin

  Ce uiti tu sa spui: pe cartela aia ai viteza limitata dupa 5 Gb de trafic,nimeni nu o sa iti ofere trafic nelimitat la viteza maxima oferita de retea(si aia in anumite conditii),mai ales Gratis!!😺
  Asa ca poti sa ai tu viteza rachetei,ca tot degeaba!

 • Mircea Radulescu

  Noi vorbeam de superviteze nu de Digi pe aici.

 • Mihai V

  :)). . . . .4G la digi= 2-3 mb/s