App Store pentru Apple TV 4 ascunde aplicatiile pe care le-ai instalat

Compania Apple a facut o schimbare majora pentru App Store-ul dedicat Apple TV 4, iar incepand de zilele trecute utilizatorii nu mai vad in Top Charts, topurile celor mai bune aplicatii gratuite/platite sau care genereaza cei mai multi bani, aplicatiile instalate deja in produse.

Practic, daca un utilizator a instalat o aplicatie din Top Charts, ea nu va mai fi vizibila in App Store, ci doar in sectiunea purchased, schimbarea avand rolul, probaibl, de a creste vizibilitatea unora dintre aplicatiile care in mod normal nu ar fi afisate in aceste sectiuni.

In acest context, utilizatorii pot accesa paginile acelor aplicatii doar cautandu-le prin App Store, insa nu vor sti vreodata daca aplicatia descarcata de catre ei este populara sau nu in App Store pentru ca Apple le-o ascunde in mod foarte ciudat din Top Charts.

Schimbarea nu afecteaza deocamdata App Store pentru iPhone sau iPad si sper ca Apple nu este chiar atat de pornita sa strice magazinul sau de aplicatii incat sa inceapa sa ascunda aplicatiile de utilizatori, lucru pe care il astept totusi sa se intample.

appsck 1

Cei de la Apple actioneaza in mod dezordonat in ultima vreme, luand decizii ciudate care afecteaza experienta utilizatorilor, iar aceasta recenta schimbare a App Store pentru Apple TV 4 este o noua dovada a faptului ca unele divizii sunt conduse de oameni care nu stiu ce fac.

Apple nu a anuntat undeva aceasta schimbare, dar ea este vizibila pentru utilizatorii care ruleaza versiunea stabila a tvOS pentru Apple TV 4, deci vorbim cu siguranta despre un test facut, test pe care multi nici nu au cum sa il observe pentru ca nu vor sti vreodata in ce baza sunt facute topurile de aplicatii.

Voi ce parere aveti despre aceasta schimbare ?