Anul viitor vom putea filma 4K la 60 fps si HDR pe smartphone

Filmarea 4K la 60 FPS si filmarea HDR urmeaza sa fie disponibile incepand din 2017 in iPhone si alte smartphone-uri.

Implementarea optiunii de a filma clipuri video 4K pe smartphone a fost o realizare neasteptata a producatorilor de senzori de imagine pentru camere, iar in 2017 urmeaza sa avem parte de o noua surpriza placuta din partea lor, filmarea 4K la 60 fps si cu HDR.

In momentul de fata clipurile video 4K facute cu iPhone sunt inregistrate la 30 fps, cadre pe secunda, iar doar cele 1080p sunt filmate la 60 fps, insa de anul viitor acest lucru ar urma sa se schimbe si nu doar pentru terminalele celor de la Apple.

Omnivision, unul dintre partenerii Apple, a prezentat astazi senzorul de magine OV12890, avesta avand o rezolutie de 12 megapixeli si fiind capabil sa inregistreze clipuri video 4K la 60 fps, dar si clipuri video 1080p la 240 fps, deci in slow motion.

Tehnologia PureCelPlusS este cea care permite inregistrarea de clipuri video la atat de multe cadre pe secunda, iar schimbarea va permite inregistrarea de clipuri video de o calitate mult mai buna si mai reala decat pana in prezent, iar asta nu doar pe iPhone.

The OV12890 leverages OmniVision’s PureCelPlus-S pixel technology to capture full resolution 12-megapixel images and video at 45 FPS, ultra-high resolution 4K2K video at 60 FPS, and 1080p full HD definition video at 240 FPS via high speed D-PHY and C-PHY interfaces. The OV12890 also supports advanced features such as high dynamic range (HDR).

Exista o diferenta foarte mare intre clipurile video inregistrate la 30 fps si cele inregistrate la 60 fps, iar incepand de anul viitor sunt sigur ca vom beneficia de aceasta schimbare si in terminalele iPhone, mai ales ca noul senzor de imagine va intra in productie la sfarsitul acestui an.

Clipurile video la 60 fps ocupa mult mai mult spatiu decat cele inregistrate la 30 fps, insa stim deja ca Apple va lansa iPhone 7 cu minim 32 GB spatiu de stocare, deci o imbunatatire a camerei si din acest punct de s-ar potrivi perfect cu strategia Apple.