10 functii iOS 10 furate de la jailbreak

Anual compania Apple implementeaza noi functii pentru sistemele sale de operare, preluand functii oferite de catre aplicatii ale App Store, ori tweak-uri si teme pentru Cydia, iar in cazul sistemului de operare lansat aseara, vorbim despre 10 functii iOS 10 furate de la jailbreak.

Nu este de mirare ca Apple a furat functii iOS 10 de la cei care fac tweak-uri pentru Cydia, iar asta pentru ca Apple considera ca tot ceea ce este dezvoltat pentru sistemul sau de operare ii apartine, avand cel mai probabil aceasta specificatie inscrisa in termenii si conditiile de folosire ale iOS.

Raise to wake – aprinderea ecranului prin ridicarea terminalului

raise to wake aprindere

V-am vorbit despre noul sistem de deblocare al iPhone sau iPad in iOS 10 si cat de util este el pentru a economi energie, dar si pentru a imbunatati experienta de utilizare a terminalelor noastre, insa functia a fost oferita deja in Cydia prin tweak-ul Faceoff.

Desigur ca celor de la Apple le pasa prea putin de unde vin functiile noi ale iOS 10, asa ca a prelua functionalitatea unui tweak complex este ceva obisnuit in cadrul sediului din Cupertino, iar aici vorbim doar despre inceputul imprumuturilor facute de catre Apple.

Interconectarea Siri cu aplicatii terte

iOS 10 Siri aplicatii terte

Una dintre marile noutati ale asistentului personal Siri pentru iOS 10 este posibilitatea dezvoltatorilor de a se interconecta la el prin diverse API-uri si de a ii extinde functionalitatea pentru utilizatorii obisnuiti, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus.

Desi Apple a prezentat functia ca fiind una revolutionara, in realitate ea a fost oferita pentru cei cu jailbreak multumita unui tweak numit AssistantExtensions, acesta permitand interconectarea altor tweak-uri si aplicatii la Siri printr-un set special de API-uri.

Siri. Now open to apps. Siri works with your favorite apps from the App Store, so you can ask it to book a ride through Lyft, or send money to someone with Square.

Apple nu a facut altceva decat sa ofere suport oficial pentru acest sistem, astfel ca de acum vom putea chema taxi-uri, comanda mancare sau face rezervari cu ajutorul Siri.

Noul design pentru Control Center

interfata Control Center iOS 10

Apple s-a gandit ca utilizatorii de iDevice-uri s-au saturat de actualul design al Control Center, astfel ca in iOS 10 au implementat unul nou, cu colturi mult mai rotunde pentru diversele sectiuni si un aspect general mult mai urat decat cel a versiunilor anterioare.

Desi Apple ofera aceasta schimbare in iOS 10, tweak-ul Auxo Legacy Edition a oferit-o inca de acum aproape 1 an pentru cei care l-au cumparat, creatorii acestui pachet gandind inaintea Apple o schimbare pe care probabil multi nu o vor agrea.

Stickere in mesaje

iOS 10 stickere iMessage

Daca va plac stickerele in mesajele pe care le trimiteti catre prieteni, atunci Apple s-a gandit ca nu doar Facebook Messenger trebuie sa aiba asa ceva, ci si aplicatia sa nativa din iOS, astfel ca incepand cu iOS 10 vom avea parte de asemenea imagini animate.

Stickers. Slap them on top of bubbles, dress up a photo, or even put one on another sticker. Available in the new App Store for iMessage.

Daca nu prea urmariti noutatile din lumea jailbreak, atunci nu stiati ca aceasta functie iOS 10 a fost oferita in vechile versiuni ale sistemului de operare iOS de catre un tweak numit StickerMe, el aducand exact acelasi lucru in iDevice-uri, dar acum nu va mai fi necesar.

Notificari interactive

iOS 10 notificari interactive

La mai bine de 4 ani de la implementarea notificarilor in LockScreen, ecranul de blocare, al iOS, compania Apple s-a gandit sa le extinda functionalitatea si sa ne permita sa vedem mai mult din ele atunci cand avem nevoie, astfel ca iOS 10 are notificari intearctive.

Rich notifications. View photos and videos or respond to a message right in your notifications.

Inainte ca Apple sa implementeze acest sistem, baza desigur pe 3D Touch, un tweak numit 3D Touch Notifications a oferit o functionalitate similara, ba chiar mai buna pentru utilizatorii interesati sa beneficieze de asemenea functii in propriile terminale.

Widget-uri pentru aplicatii

iOS 10 vreme 3D Touch

V-am spus astazi ca iOS 10 va permite sa aflati mai usor starea vremii din locatia voastra multumita unor noi widget-uri care sunt disponibile pentru anumite aplicatii native ale sistemului de operare, insa desigur ca in cazul aplicatiei Vremea functia era oferita si in trecut.

Un tweak numit foarte simplu Shortcuts a fost lansat in Cydia pentru a oferi aceasta functionalitate celor care au 3D Touch in iPhone, iPad sau iPod Touch, compania Apple preluand ideea si oferind functia in mod nativ pentru utilizatorii sai de pe glob.

Noua interfata a Apple Music

Nu totul a fost schimbat in bine in iOS 10, Apple implementand o noua interfata pentru Apple Music in iPhone, iPad sau iPod Touch, acesta fiind cu mult mai urata decat cea oferita in iOS 9 pentru serviciul de streaming audio al celor din Cupertino.

Music. Redesigned. The simple, intuitive design makes it even easier to enjoy your favorite songs. You can also view the lyrics while you’re listening to them.

Utilizatorii nu au fost multumiti nici de prima versiune a design-ului ales de catre Apple, asa ca in Cydia a aparut un tweak numit Gauss 2 care a adus cateva schimbari pentru interfata de utilizator a Apple Music, acestea fiind mai bune decat cele oferite de Apple.

Scrierea mesajelor de mana in iMessage

Scris de mana iMessage

Daca ati inceput sa considerati ca scrierea de mesaje folosind tastatura virtuala a iOS este un lucru banal, atunci Apple va permite in iOS 10 sa scrieti de mana tot ceea ce doriti sa comunicati interlocutorilor vostri, ideea fiind mai mult decat interesanta, dar departe de a fi originala.

Write it yourself. Send a message in your own handwriting. Your friends will see it animate, just as ink flows on paper.

Un tweak numit Grafiti ofera de ceva vreme aceasta functionalitate pentru iPhone, iPad sau iPod Touch-urile care au jailbreak, iar cei de la Apple au studiat probabil cu atentie ceea ce a creat dezvoltatorul sau pentru a oferi o experienta similara in iOS 10.

Stergerea aplicatiilor native

sterge aplicatii native iOS 10

Una dintre cele mai bune functii iOS 10 implementate de catre Apple este posibilitatea de a sterge aplicatiile native. Desigur ca Apple nu a promovat aceasta schimbare a iOS 10, insa aplicatiile sale native au inceput sa apara in App Store, iar acum pot fi sterse de oricine, dar nu chiar toate.

Inainte ca Apple sa permita stergerea aplicatiilor native din iOS 10, un tweak numit Springtomize ne oferea aceasta functionalitate si inca de acum cativa ani, Tim Cook intelegand in sfarsit ca oamenii nu au nevoie de chiar toate aplicatiile native ale Apple.

Widget in LockScreen

Cerem de mai bine de 4 ani implementarea de widget-uri pentru LockScreen, iar compania Apple s-a gandit in sfarsit sa ne ofere functia, insa design-ul acestora este departe de a fi agreabil, chiar daca functionalitatea oferita este cea pe care o vrea lumea.

Inainte ca Apple sa ne ofere aceasta functionalitate, un plugin numit IntelliScreenX o oferea si pe langa faptul ca arata mult mai bune, avea functii mai multe si mult mai utile decat ceea ce a implementat Apple in iOS 10, insa oare ne mai putem plange ?

18 COMENTARII

  1. Daca pierzi telefonul si ai datele pornite poti sa il mai recuperezi, daca ai datele in control center, ala doar inchide datele si iti iei adio de la telefon????

  2. Un jailbreak la ios 9.3.2 mai face cineva????? Pt deviceurile care ai ramas fara ios 10 gen iphone 4s sau ipad 3??? Ar fi genial

  3. Au avut de unde fura.Cydia a fost o sursa de inspiratie imensa.
    Ceea ce prezinta in ios 10 e de fapt ios 8 cu imbunatatiri din jailbreak

  4. Androix, Apple are in special un target pt tarile dezvoltate economic si in special pt SUA, unde, a calatori cu avionul este ceva normal ca si cum folosesc bucurestenii RATB ul. Mai degraba functia bluetooth mi se pare mai inutila avand in vedere ca ea se poate face si prin force touch pe icoana setari.

  5. Asta este o gogorita… Hotului ii ia cateva secunde sa acceseze Datele mobile, deci daca nu il gasesti in cateva secunde, este degeaba.
    Apple ar putea face ca datele mobile sa se conecteze “remote” cu un cod de siguranta prin SMS sau printr-un mod care tine de IMEI-ul aparatului. Iti fura careva telefonul, tu accesezi dispozitivul de la distanta, prin SMS sau prin contul de siguranta din consola Apple.

  6. As vrea sa vad in viitor cum cei de la Apple fura si tweak-ul acela din cydia (care iti permite sa pui parola pe orice aplicatie) si il implementeaza in ios. Ar face o treaba excelenta!