Asa functioneaza Siri in macOS Sierra (Video)

Asa functioneaza Siri in macOS Sierra pentru a permite controlarea unui Mac folosind doar comenzi vocale.

La 5 ani dupa prezentarea Siri, compania Apple a adus in sfarsit asistentul sau personal pe Mac, iar incepand din toamna posesorii acestor calculatoare vor avea posibilitatea de a folosi Siri in macOS Sierra, clipul video de mai jos prezentand tot ceea ce ofera el.

In macOS Sierra, Siri are cam aceleasi functii precum in iOS, adica va raspunde la aceleasi comenzi si va permite controlarea unei varietati de functii ale Mac-ului, inclusiv a setarilor de sistem, compania Apple implemetand totusi o interfata diferita si mult mai utila pentru un sistem de acest gen.

Mai exact, in macOS Sierra Siri este capabil sa caute printre fisierele disponibile in Mac-urile utilizatorilor, sau este combinat cu Safari si alte aplicatii pentru a afisa informatiile intr-un format noua care permite extinderea functionalitatii in baza a ceea ce ofera dezvoltatorii pentru aplicatii.

Accesarea Siri se face folosind bara de meniu, dock-ul sau o comanda din tastatura, deci deocamdata nu exista suport pentru Hey Siri, insa sunt sigur ca in viitor Apple va permite deschiderea asistentului personal si folosind o comanda vocala, asa cum se intampla in iOS.