iPhone 7 nu are port audio de 3.5mm, dar castile EarPods vin cu acest conector

iPhone 7 fara port audio va avea casti EarPods cu port de 3.5mm, un adaptor Lightning, un al doilea difuzor si 256 GB spatiu de stocare.

iPhone 7 nu va avea port audio de 3.5mm, iar acest lucru il stim inca de la inceputul acestui an, compania Apple facand o schimbare majora pentru linia sa de terminale iPhone, dar si pentru industria smartphone-urilor in general, alti competitori putandu-i urma exemplul.

Avand in vedere eliminarea portului audio de 3.5mm din iPhone 7, multa lume s-a asteptat ca Apple sa includa o pereche de casti EarPods care fie functioneaza fara fir, fie se conecteaza la portul Lightning al terminalului, insa ceea ce va face Apple este cu totul diferit.

Mai exact, compania Apple va comercializa iPhone 7 fara port audio de 3.5mm, insa va include actualele casti EarPods care au un asemenea conector, pachetul urmand a avea disponibil si un adaptor care va permite conectarea acestui accesoriu la portul Lightning pe care noul smartphone il va avea.

Solutia aleasa de catre compania Apple este menita sa faca mult mai usoara trecerea la noul format al iPhone 7, includerea acestui adaptor permitand si altor utilizatori de casti cu jack de 3.5mm sa-si conecteze accesoriile la noul smartphone fara a cumpara sepadat un adaptor care sa le permita sa faca acest lucru.

Miscarea pare una ciudata pana realizezi ca in realitatea Apple incearca sa reduca eventualele critici care i-ar putea fi adresate din cauza faptului ca renunta la portul audio de 3.5mm, aceasta decizie fiind pentru multi un motiv foarte bun pentru a nu cumpara viitorul produs al celor din Cupertino.

Separat de includerea unor casti EarPods standard, compania Apple va lansa inclusiv un iPhone 7 256 GB, noua versiune fiind confirmata din nou de catre surse apropiate celor din Cupertino, insa nu se stie deocamdata daca modelul cu 16 GB spatiu de stocare va fi mentinut de catre americani, sau vom avea in sfarsit minim 32 GB spatiu de stocare.

iPhone 7 va avea si doua difuzoare, compania Apple folosindu-se de spatiul eliberat de eliminarea portului audio pentru a integra un al doilea difuzor la baza terminalului, insa din pacate un vorbim despre oferirea de sunet stereo, fiecare difuzor fiind monoaural, deci nu vom beneficia de ceea ce exista in tabletele iPad.

O parte dintre aceste schimbari au fost anuntate in diverse zvonuri aparute pana in prezent, inclusiv in ceea ce priveste cele doua difuzoare, insa compania Apple nu prea intentioneaza sa lucreze chiar asa cum ne dorim noi, ci doar in interesul sau, astfel ca asa se explica de ce nu vom avea difuzoare stereo, ci doar normale.

In ceea ce priveste castile EarPods standard, Apple oricum trebuie sa produca aceste accesorii pentru restul liniei sale de produse, asa ca includerea in iPhone 7 nu este greu de crezut, adaptorul urmand a linisti foarte multe persoane suparate din cauza schimbarii pregatite de catre compania Apple.