Samsung profita de pe urma lansarii iPhone 7S

Samsung va profita de pe urma implementarii unui ecran OLED in iPhone 7S, compania asiatica urmand a primi comenzi de zeci de milioane de componente pentru viitorul smartphone al celor din Cupertino, aceasta informatie fiind oferita in diverse randuri de catre o varietate de surse apropiate coreenilor.

Conform unor noi informatii aparute in cursul acestei zile, cei de la Samsung vor produce aproximativ 40 de milioane de ecrane OLED pentru iPhone 7S in cursul anului 2017, cifra reprezentand doar o parte dintre toate componentele de acest gen comandate de catre compania Apple de la diversi parteneri asiatici.

Samsung va incepe cu 40 de milioane de ecrane OLED livrate pentru iPhone 7S in 2017, insa cifrele vor creste la 80 de milioane de ecrane in 2018 si 120 de milioane de ecrane in 2019, deci productia se va tripla in decursul a aproape 3 ani pentru a acoperi intreaga linie de produse iPhone lansate in 2017 – 2019.

Samsung este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de ecrane OLED pentru o varietate de produse electronice, iar impreuna cu Sharp si Japan Display va furniza ecranele OLED de care compania Apple are nevoie pentru a lansa iPhone 7S si iPhone 7S Plus pe piata in cursul anului viitor, dar si modelele urmatoare.

Apple is expected to initially adopt AMOLED panels for iPhones to be launched in 2017, with Samsung Display’s supply estimated at 40 million units in 2017, 80 million units in 2018 and 120 million units in 2019. As Japan Display, Sharp, China- and Taiwan-based panel makers plan to step into AMOLED panels, Samsung Display may begin to face competition in 2019 or 2020.

V-am spus acum cateva saptamani ca Samsung va investi cateva miliarde de dolari in crearea de noi fabrici care sa produca ecrane OLED pentru terminalele iPhone ale companiei Apple, iar strategia sa este de a avea o capacitate de productie cat mai mare pentru a acoperi cererea existenta pe piata.

Desi va investi foarte mulit bani in a-si creste capacitatea de productie, Samsung isi va recupera foarte rapid investitiile, Apple urmand a face comenzi de miliarde de dolari anual doar pentru ecrane OLED, asa ca pentru Samsung totul va merita in cazul unei colaborari pe termen lung cu cei de la Apple.