Un partener Apple confirma lipsa portului audio din iPhone 7

Cirrus Logic confirma eliminarea portului audio din iPhone 7, recomandandu-le producatorilor de casti sa faca accesorii lightning

Confirmarile privind eliminarea portului audio din iPhone 7 continua sa vina, in cursul serii trecute partenerul Apple, Cirrus Logic, publicand un ghid prin care le arata producatorilor de casti pentru terminale mobile cum sa produca viitoare accesorii compatibile cu portul Lightning implementat in iDevice-urile Apple.

Cirrus Logic este unul dintre cei mai vechi parteneri ai companiei Apple, furnizand chip-uri audio pentru iDevice-urile americanilor, iar anuntul facut de catre companie in cursul serii trecute confirma fara dubiu faptul ca iPhone 7 va veni fara port audio de 3.5mm, astfel ca anul acesta vor aparea mai multe casti compatibile cu standardul Lightning.

Desi am avut numeroase confirmari ale schimbarii pregatite de catre compania Apple, aceasta este, probabil, cea mai clara dintre ele pentru ca vine de la un partener care colaboreaza de ani de zi cu Apple si cu siguranta va furniza componente pentru iPhone 7, deci stie exact ce vor primi utilizatorii din lumea intreaga in toamna.

Cirrus Logic ofera un ghid si un kit pentru companiile care produc o varietate de casti pentru terminalele mobile, speranta companiei fiind ca acestea din urma sa faca mai multe casti compatibile cu portul Lightning inainte, sau imediat dupa ce noul smartphone va fi lansat, pentru ca utilizatorii sa aiba optiuni pentru utilizare cu el.

“The MFi Headset Development Kit demonstrates the advantages of Lightning-connected headsets over conventional analog headsets. For example, digital connectivity with an integrated, high-performance DAC and headphone driver delivers high-fidelity audio to the headphone speakers. In addition, Lightning-connected headphones can interact with an iOS app to create a more custom audio experience, such as personalized EQ settings.”

Planul celor de la Cirrus Logic este cel mai probabil gandit in coordonare cu Apple, cei din Cupertino avand de castigat din urma existentei de casti compatibile cu portul Lightning al iPhone 7, insa e greu de spus cati producatori se vor motiva sa aduca pe piata suficient de multe accesorii pana in toamna acestui an.

cirrus logic iphone 7

Indiferent ce vor face producatorii de accesorii, este cat se poate de clar ca iPhone 7 va veni fara port audio de 3.5mm si chiar daca in cutia terminalului va fi oferit un adaptor care permite folosirea castilor vechi, iata ca Apple vrea ca utilizatorii sa aiba si alte optiuni disponibile pe piata pentru ca experienta de folosire sa fie cat mai buna.