Brexit va afecta vanzarile Apple in Marea Britanie

Brexit a avut deja un impact negativ pe pietele financiare, iar lira este in continuare la o valoare inferioara celei inregistrate inaintea referendumului care a decis parasirea Uniunii Europene, insa analistii incep sa isi indrepte acum atentia spre marile companii care vand o varietate de produse in Marea Britanie.

Conform unor analisti ai Citigroup Global Marketsm vanzarile de terminale iPhone urmeaza sa scada cu pana la 700.000 de unitati din cauza Brexit, cifra fiind una destul de mare daca ne gandim la faptul ca este vorba despre un referendum si nu despre concurenta generata de catre alte companii.

Partea si mai proasta pentru britanici sta in faptul ca preturile multor produse electronice urmeaza sa creasca in urmatoarea perioada, cei de la Dell crescand cu 10% preturile propriilor produse dupa ce valoarea lirei a scazut cu 12.4% in urma anuntarii rezultatelor referendumului pentru parasirea Uniunii Europene.

Apple deocamdata nu a luat vreo decizie cu privire al o posibila crestere a preturilor propriilor produse, insa desi cei din Cupertino asteapta sa vada cum va evolua pretul valutei britanice, daca ea nu va creste in curand, atunci vom vedea cu siguranta o crestere cu 10% – 15% a pretului produselor Apple in Marea Britanie.

We are lowering our estimates for June and September quarters given potential for lower demand from macro uncertainty (Brexit related), currency volatility and lengthening replacement cycles.

Pe termen lung vanzarile de produse Apple, sau cele ale altor companii, ar putea fi afectate din cauza faptului ca valoarea lirei va continua sa scada, in timp ce salariile britanicilor vor ramane cel mai probabil neschimbate, insa totul depinde de modul in care liderii regatului vor gestiona criza Brexit.

1 COMENTARIU