Serviciile de streaming audio sunt mai populare decat cele de streaming video

Serviciile de streaming audio sunt mai populare decat cele de streaming video, conform unui recent studiu facut in lumea intreaga, rezultatele dezvaluind faptul ca lumea incepe incet, dar sigur, sa faca trecerea spre aceasta noua metoda de a asculta muzica, in detrimentrul folosirii YouTube, sau a altor website-uri.

In primele 6 luni ale anului 2016 in lumea intreaga au fost ascultate 114 miliarde de stream-uri audio fata de doar 95 de miliarde de stream-uri video, diferenta dintre cele doua moduri de a consuma continut multimedia fiind mare, iar in urmatoarele luni este de asteptat ca ea sa creasca.

Practic oamenii au preferat sa foloseasca servicii precum Apple Music, Spotify sau Google Music pentru a asculta muzica, in loc sa urmareasca clipuri video YouTube care contin respectiva muzica, iar acest trend va continua in anii urmatori din moment ce aceste servicii de streaming sunt partial sau total disponibile gratuit.

Cresterea in popularitate a acestor servicii de streaming audio este in principal pusa pe faptul ca artisti foarte cunoscuti si-au oferit melodiile sau albumele in platformele de streaming audio, melodia Work a Rihannei fiind cea mai ascultata in 2016, in timp ce albumul nou al lui Drake a inregistrat 1.5 miliarde de stream-uri in 2 luni.

crestere streaming audio

In momentul de fata Spotify este cel mai mare serviciu de streaming audio, avand peste 30 de milioane de abonati in lumea intreaga si aproximativ 100 de milioane de utilizatori ai serviciului, incluzand versiunea gratuita, insa compania a pierdut 170 de milioane de euro anul trecut, ea fiind mereu in pierdere, fara a genera profit.

Apple Music, pe de alta parte, are 15 milioane de utilizatori activi si nu se stie cand folosesc versiunea de test de 3 luni, insa in aceeasi masura nu se stie cati bani castiga sau pierde Apple cu acest serviciu de streaming audio, insa cei din Cupertino, spre deosebire de Spotify, isi permit sa copere pierderi de 170 de milioane de euro anual.