Efectul iPhone 7 – productia de terminale Android scade

iPhone 7 urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an de catre compania Apple, iar pentru producatorii de terminale Android asta inseamna o scadere substantiala a vanzarilor de smartphone-uri, astfel ca unii dintre ei au inceput deja sa reduca productia de unitati pentru urmatoarele luni.

Se pare ca producatorii chinezi sunt cei care incep sa reduca productia inaintea aparitiei iPhone 7, ei fiind pe deplin constienti de faptul ca vanzarile acestui smartphone vor reprezenta o foarte mare parte din vanzarile totale de smartphone-uri in urmatoarele luni, iar o lupta cu el s-ar dovedi inegala.

Temandu-se ca ar putea produce prea multe smartphone-uri care nu s-ar vinde, producatorii de terminale Android si-au anuntat partenerii sa reduca productia de componente dedicate acestui tip de dispozitive, iar numarul celor care intra in aceasta categorie pare sa fie destul de mare.

Desigur ca nu au fost oferite si denumiri pentru companiile au decis sa-si reduca productia, insa probabil vorbim despre producatori mari si mici, lansarea iPhone 7 urmand a afecta vanzarile tuturor producatorilor de smartphone-uri, asa cum este si de asteptat de la un produs atat de important.

IC orders placed by Android phone makers, mainly those in China, have slowed down recently, according to industry sources. Several China-based Android phone vendors have started to cut orders for some particular models that have seen disappointing sales, the sources noted.