Intel ar putea castiga 1.5 miliarde de euro de pe urma iPhone 7

Intel urmeaza sa fie unul dintre principalii parteneri ai companiei Apple in aceasta toamna pentru lansarea iPhone 7, producatorul de procesoare fiind pregatit sa incaseze nu mai putin de 1.5 miliarde de dolari de la cei din Cupertino pentru a fabrica unele dintre viitoarele chip-uri modem ale smartphone-ului.

Conform analistilor americani, Intel ar urma sa produca intre 100 si 110 milioane de chip-uri modem LTE Intel 7360 pentru compania Apple in urmatorul an, iar aceasta ar reprezenta 25% din productia totala a acestui tip de componente, Qualcomm urmand a furniza diferenta, asa cum face de cativa ani incoace.

In baza acestei estimari de productie pentru Apple, Intel ar urma sa inacaseze 1.5 miliarde de dolari de la cei din Cupertino, iar in mod surprinzator, 850 de milioane de dolari din aceasta suma ar reprezenta profitul operational pe care Intel ar urma sa il castige ca urmare a acestui parteneriat.

Nimeni nu stie daca alegerea Intel ca si furnizor de chip-uri modem pentru iPhone 7 reprezinta o tentativa a companiei Apple de a reduce costurile cu fabricarea modem-urilor, sau pur si simplu reprezinta o miscare pentru a reduce dependenta de Qualcomm, insa indiferent de situatie, Intel va fi partener Apple pentru multi ani de acum incolo.

While this is certainly a meaningful number, the psychological effect for [Intel] is even greater as it opens up an entirely new non-CCG narrative.

S-a spus acum cateva luni ca 1000 de ingineri Intel dezvolta modem-urile pentru iPhone 7, resursele alocate acestui proiect fiind colosale, chiar si pentru o companie de talia celor de la Intel, asa ca vorbim despre un interes foarte mare pentru ca lucrurile sa se desfasoare asa cum trebuie si parteneriatul sa fie unul de lunga durata.

In baza a ceea ce se stie pana acum, noile modem-uri Intel pentru iPhone 7 urmeaza sa fie folosite in terminalele care vor fi vandute in Asia, asa ca e putin probabil sa intrati in posesia vreunuia, decat daca vreun magazin online din Romania va cumpara terminale ieftine din vreo tara asiatica, situatie destul de des intalnita.