Microsoft incepe sa reduca spatiul gratuit OneDrive

Incepand de astazi compania Microsoft isi tine promisiunea de a reduce spatiul oferit gratuit prin intermediul platformei OneDrive, astfel ca toti cei care beneficiau de 15 GB si nu au revendicat gratuitatea in acest cuantum vor beneficia de acum doar de 5 GB de spatiu gratuit pe piata in platforma cloud a companiei americane.

Pana astazi compania Microsoft oferea 15 GB de spatiu gratuit in cloud pentru clienti si inca 15 GB de spatiu pentru salvarea pozelor in OneDrive, insa acum va oferi doar 5 GB de spatiu gratuit pentru cei interesati, restul disparand complet, pentru cei care nu au revendicat gratuitatea pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Toti cei care au mai mult de 15 GB de spatiu ocupat in conturile OneDrive dupa data de 27 iulie vor putea doar sa acceseze datele si sa le stearga, insa nu vor mai putea incarca date noi, iar daca intr-un an nu sterg datele care exced cei 15 GB, se vor trezi cu ele sterse automat de catre Microsoft, situatie pe care multi incearca sa o evite.

Decizia celor de la Microsoft de a reduce spatiul gratuit oferit in OneDrive a venit ca urmare a unor abuzuri facute de catre multi utilizatori, in special cei care obtinusera cateva sute de GB sau 1 TB gratuiti, cei din Redmond luand decizia de a schimba politica privind oferirea de spatiu gratuit.

Mai mult decat atat, multe conturi nefolosite erau active in OneDrive, asa ca mult spatiu era ocupat inutil in platforma cloud, cei de la Microsoft facand o triere a conturilor pentru a realoca spatiul neocupat catre alte servicii, sau a-l oferi gratuit celor care chiar au nevoie de el acum, sau in viitor.

6 COMENTARII

  1. Acum ceva timp zaone a pus un link aici si l-am accesat la vremea respectiva, completat si am ramas cu cei 30gb
    Chiar acum am verificat si am 30gb…
    Era daca nu ma insel obligatoriu sa completezi pt a pastra marimea cloudului !!! Era un fel de cerere.