Pokemon GO aproape ca a dublat valoarea actiunilor Nintendo

De zilele trecute avem Pokemon GO in Romania, jocul fiind lansat si in alte 27 de tari de pe planeta, iar acest lucru a adus foarte multa atentie inspre cei de la Nintendo, dar si catre compania Niantic, titlul fiind extrem de popular in toate pietele in care a fost lansat pana in prezent, lumea fiind innebunita dupa el.

Chiar daca jocul a fost lansat rapid in multe piete, foarte multe persoane au aflat rapid ca Pokemon GO nu merge, traficul foarte mare generat de catre utilizatorii din pietele in care el este disponibil creand probleme pentru cei de la Niantic, ei nereusind in trei zile sa readuca lucrurile la normal, asa cum isi doreste lumea.

Desi lansarea Pokemon GO in diverse tari de pe glob a generat mari probleme pentru infrastructurile Niantic si Nintendo, ambele companii au avut parte de o evolutie extrem de buna pe bursele globale, astfel ca din momentul aparitiei titlului pretul actiunilor ambelor companii a continua sa creasca, impreuna cu capitalizarea bursiera.

Conform analistilor care au urmarit lansarea graduala a Pokemon GO, pretul actiunilor Nintendo a crescut cu 86% in ultimele saptamani, stabilit un record de valoare pentru ultimii 8 ani, acest weekend aducand inca 15 miliarde de dolari pentru capitalizarea bursiera a companiei japoneze, multa lume fiind surprinsa.

Pokemon GO este o noua bula pe bursele asiatice

Nintendo profita din plin de pe urma popularitatii Pokemon GO, asta desi in conturile sale ajung doar 10% din incasarile generate de catre acest titlu, mult mai putin decat ceea ce castiga Niantic, Apple/Google, sau detinatorii drepturilor de franciza asupra Pokemon, dar investorilor pare sa le pese prea putin.

Shares of Nintendo jumped nearly 10 percent to a six-year high on Friday, extending their rally since the launch of Pokemon GO. Nintendo’s shares rose to as much as 27,800 yen in early Tokyo trade, their highest level since mid-2010. At that price, the stock is up 86 percent from last Thursday, adding almost $15 billion to the company’s market value.

Practic, Pokemon GO este o bula foarte mare de aer care a umflat valoarea companiei Nintendo si cu siguranta conturile foarte multor investitori, insa cresterea sa va avea la un moment dat si un stop, iar atunci probabil destule persoane vor pierde foarte multi bani pe masura ce pretul actiunilor va scadea.

Pana una-alta, Pokemon GO isi continua ascensiunea, iar ceea ce am vazut pana acum este doar o mica parte din isteria pe care o va genera jocul in lumea intreaga, asta deoarece el inca nu a fost lansat in tarile asiatice, acolo lumea fiind cu adevarat innebunita dupa intreaga serie.

Japonia, China, Coreea si multe alte tari din zona inca nu au jocul disponibil, insa dupa ce el va fi lansat, vom vedea si mai multi oameni alergand dupa pokemoni in strada, iar pretul actiunilor Nintendo cu siguranta va atinge o valoare dubla fata de cea avuta cu cateva luni in urma.