iOS 9.3.3 recunoaste mai exact muzica prin Apple Music

iOS 9.3.3 aduce pentru utilizatorii din lumea intreaga si o schimbare a modului in care Apple Music recunoaste muzica din calculatoarele utilizatorilor si o potriveste cu muzica disponibila in iTunes Store pentru a o incarca in biblioteca muzicala a iCloud astfel incat ea sa fie disponibila pe orice produse Apple.

Apple Music folosea un algoritm inferior iTunes Match care analiza muzica din calculatoare si o compara cu cea disponibila in iTunes Store pentru a vedea care este disponibila si poate fi adaugata automat in biblioteca muzicala iCloud a unui cont, insa acel sistem era inexact, el folosind doar datele meta ale fisierelor muzicale pentru potrivire.

Incepand cu iOS 9.3.3 Apple se foloseste de amprenta digitala a unei melodii pentru a face recunoasterea mult mai exacta, astfel ca prin acest sistem pot fi evitate situatiile in care muzica gresita este atasata unui cont iCloud al unui utilizator, Apple scutindu-se teoretic de critici dure in presa.

iOS 9.3.3 va recunoaste mai exact muzica din calculatoare

Acest sistem era dedicat exclusiv iTunes Match, insa incepand cu iOS 9.3.3 va fi oferit gratuit pentru toti utilizatorii Apple Music, compania Apple anuntand ca el va fi extins pentru 1 – 2% din totalul utilizatorilor in fiecare zi, astfel incat serverele sale sa nu fie afectate de acasta schimbare care se face direct din ele, fara interventia utilizatorilor.

Muzica recunoscuta gresit de catre Apple Music pana in prezent va fi analizata din nou cu acest algoritm astfel incat melodiile corecte sa fie atasate contului iCloud al utilizatorului, insa desigur ca aceasta procedura va necesita o perioada de timp pentru indeplinire, deci daca aveti probleme, va trebui sa aveti rabdare.

If you subscribe to Apple Music, you don’t need to do anything to receive the new version of iTunes Match. Apple is switching over 1% to 2% of its users every day, automatically. Apple is watching the rollout very closely as new users are brought on and are cognizant of the user experience during the changeover. Switching millions of customers over is going to take some time, so be patient, but know it’s coming.

Desi noul sistem este oferit gratuit pentru toti utilizatorii Apple Music, Apple va mentine optiunea de a face un abonament doar pentru iTunes Match, asta pentru ca toti cei care nu doresc sa foloseasca Apple Music sa beneficieze in continuare de acest sistem separat fara a deveni un abonat.

Schimbarea implementata impreuna cu iOS 9.3.3 nu pare deocamdata sa aduca functionalitatea iTunes Match de recunoastere a melodiilor, insa daca voua va apare dupa instalarea iOS 9.3.3, va rog sa mentionati acest lucru intr-un comentariu.

4 COMENTARII

  1. nu vreau sa fiu prea dur in afirmatii, dar articolul este despre noutatile ultimului iOS aduse Apple Music. Nu inteleg ce atata labareala cu JB. Oameni treziti-va, sunt destui si in Romania, care nu-si JB-uiesc terminale si se bucura in egala masura de iOS, asa limitat cum ii. Pe langa faptul ca aceste commenturi sunt off topic, mai si blamati site-ul ca “deeh, noi vrem jailbreak”, tipic mentalitate medievala.