Apple a ajutat FBI sa inchida cel mai mare website de torrente

Dimineata v-am spus ca guvernul american a reusit sa inchida Kickass Torrents, cel mai mare website de torrente din lume, fondatorul sau fiind arestat in Polonia de catre autoritatile locale, unul dintre conturile sale fiind deasemenea blocate dupa ce un agent sub acoperire a reusit sa cumpere reclame in website si sa descopere numarul contului.

Ceea ce nu s-a stiut dimineata este ca Apple a ajutat FBI sa inchida Kickass Torrents, cei din Cupertino furnizandu-le celor de la FBI informatii privind identitatea fondatorului website-ului, o tranzactie iTunes stand la baza identificarii, ea fiind potrivita cu adresa IP folosita de catre el pentru a se conecta la Facebook.

Conform autoritatilor americane, fondatorul Kickass Torrents s-a logat la pagina oficiala de pe Facebook a website-ului din locatia poloneza, iar IP-ul folosit a fost potrivit cu tranzactia iTunes, cei de la Apple furnizand detalii esentiale cu privire la identitatea sa, iar acum el se asteapta sa fie extradat catre SUA.

Conform documentelor oficiale, adresa tirm@me.com a fost folosita de catre fondatorul Kickass Torrents pentru tranzactia iTunes, adresa IP 109.86.226.203 fiind deasemenea asociata cu tranzactia ce a avut loc la data de 31 iulie 2015, deci acum aproape 1 an, acelasi IP fiind folosit si la logarea pe Facebook.

Apple si FBI colaboreaza pentru a inchide Kickass Torrents

Autoritatile americane sustin ca Kickass Torrents este un business in valoare de 54 de milioane de dolari, el avand incasari ce variaza intre 12.5 si 22.3 milioane de dolari anual, insa prin intermediul sau sunt distribuite fisiere care impreuna valoreaza aproximativ 1 miliard de dolari, acesta fiind cel mai mare website de continut piratat.

Ajutorul oferit de catre Apple celor de la FBI nu ar trebui sa fie surprinzator, in ciuda disputei de acum cateva luni, cei din Cupertino fiind obligati sa ofere asemenea informatii, conform legislatiei americane, mai ales ca ei au acces la ele si sunt oricum o companie care lupta impotriva piratarii de continut.

Acestea fiind spuse, in ciuda posibilei atentii pe care fondatorul Kicass Torrents a acordat-o protejarii identitatii sale, iata ca atunci cand autoritatile americane isi pun resursele al contributie pentru a inchide un website de continut piratat, rezultatul este unul pozitiv pentru ei, dar cu siguranta temporar.

4 COMENTARII