Apple a primit certificarea de a vinde energie electrica in SUA

Acum cateva luni compania Apple a depus o cerere pentru a primi certificarea de a vinde energie electrica in SUA, iar astazi autoritatile federale i-au aprobat-o, astfel ca cei din Cupertino vor putea vinde catre diverse alte companii energia produsa in exces de catre centralele sale care produc energie electrica.

Apple Energy LLC este denumirea pe care o va purta compania care va comercializa energia electrica produsa in exces de catre fermele solare ale Apple, intreaga energie fiind regenerabila, cei de la Apple putand obtine sume importante de bani din vanzarea catre diverse companii din SUA, excesul fiind in momentul de fata inmagazinat in limitele posibile.

Apple produce energie regenerabila in centre solare din Nevada, Arizona si California, energia electrica rezultata de acolo fiind folosita pentru a sustine centrele de date din respectivele locatii, dar si sediile pe care compania americana le are in diverse orase din apropierea centrelor solare.

Separat de aceste locatii, compania Apple asteapta certificare pentru a vinde si energia regenerabila produsa de catre ferma solara care va sustine noul campus din Cupertino, acolo urmand a fi produsi nu mai putin de 14 MW, suficient pentru a furniza energie electrica pentru intregul campus si nu doar atat.

Federal energy regulators on Thursday approved Apple’s application to start selling solar power at market rates… The tech company owns generation capacity of 20 megawatts in Nevada, 50 megawatts in Arizona and 130 megawatts in California. The latter output – enough to power tens of thousands of homes – will come from Apple’s $850 million partnership with sun-farm firm First Solar, at the California Flats solar project in southeast Monterey County.

Apple incearca sa sustina toate sediile sale cu energie 100% regenerabila si a reusit in proportie de peste 90% sa isi indeplineasca obiectivul, asa ca acum vinde excesul pentru ca energia sa nu fie irosita, avand in vedere ca ea poate contribui la reducerea productiei de energie electrica prin metode care afecteaza mediul inconjurator.