Apple dezvolta o noua pereche de casti EarPods care consuma mai putina energie

Compania Apple are in proces de dezvoltare o noua pereche de casti EarPods pentru posesorii de iDevice-uri din intreaga lume, acestea urmand a folosi un nou chip Bluetooth care consuma mai putina energie in timpul functionarii, acest produs fiind in dezvoltare inca de acum activa ani.

Cunoscute in diverse zvonuri sub denumirea AirPods, aceste casti sunt wireless, de aici si implementarea unui chip Bluetooth, ele urmand a le permite oamenilor sa faca mai usor tranzitia de la castile standard pentru portul de 3.5mm la cele fara fir, care sunt mult mai usor de folosit pentru a asculta muzica in iDevice-uri.

Principala problema a acestui tip de casti este autonomia bateriei, iar compania Apple pare sa fi gasit o solutie pentru ea multumita tehnologiilor cumparate impreuna cu compania Passif Semiconductor in anul 2013, aceasta fiind specializata in chip-uri wireless care consuma foarte putina energie.

AirPods cu autonomie mare

Compania Apple a intentionat sa lanseze aceste casti AirPods in cursul anului trecut, insa din pacate diverse probleme de functionare ale tehnologiei Bluetooth au impiedicat-o sa faca acest lucru, filosofia americanilor fiind ca produsul sa ajunga pe piata daca functioneaza in totalitate asa cum doresc cei din conducere, in caz contrar dezvoltarea sa fiind sistata.

The low-power Bluetooth chip comes from technology developed by Passif Semiconductor, a startup Apple purchased in 2013. But the project has hit performance snags. Apple originally planned to launch the Bluetooth gadget in 2015, but Bluetooth performance issues stalled the release.

Avand in vedere ca iPhone 7 nu va avea port audio, era momentul ca Apple sa lanseze si o pereche de casti EarPods care sa functioneze fara fir, iar daca ele vor consuma intr-adevar mai putina energie in timpul utilizarii si vor avea o autonomie mai mare decat alte casti similare, atunci vor fi atat mai cautate de catre clienti in toamna.

Avand in vedere ca Apple va include casti EarPods standard si un adaptor in cutia iPhone 7, aceste AirPods vor fi vandute separat prin intermediul Apple Store la un pret de minim 30 de dolari.