AirPods – asa s-ar putea numi noile casti wireless pentru iPhone

In toamna anului trecut au aparut informatii care sugerau faptul ca Apple intentioneaza sa lanseze o pereche de casti wireless pentru iPhone, un brevet de marca pentru denumirea AirPods starnind nenumarate speculatii privind lansare unui asemenea produs de catre compania Apple, multi fiind de parere ca acest lucru nu se va intampla.

iPhone 7 nu va avea port audio de 3.5mm si desi Apple va include un adaptor in cutia dispozitivului, iar o pereche de EarPods Lightning vor fi deasemenea comercializate, compania americana pare sa intentioneze totusi sa lanseze si o pereche de AirPods care se vor conecta prin Bluetooth sau Wi-Fi la iPhone sau iPad.

Brevetul de marca depus atunci spre inregistrare a fost actualizat saptamana aceasta, iar persoana care a semnat documentatia trimisa la cerere autoritatilor se numeste Jonathan Brown, o publicatie americana reusind sa descopere faptul ca el ar fi in realitate unui dintre avocatii companiei Apple.

Analizand semnatura de acum si altele din anii trecuti, inclusiv din 2010, plus analizarea companiilor la care a lucrat aceasta persoana, publicatia americana a ajuns la concluzia ca ea este intr-adevar angajat al celor de la Apple si este un avocat specializat in probleme de proprietate intelectuala.

While there is some variation among those two signatures and the one on the AirPods trademark document, they have enough in common that we believe these Jonathan Browns are the same person and thus Apple is behind the AirPods trademark application.

Desi Apple a depus cererea pentru inregistrarea brevetului de marca cu destul timp in urma, ea pare sa incerce sa prelungeasca procesul de acordare cat se poate de mult pentru ca in momentul in care il va primi va trebui sa semneze si un document prin care sa ateste faptul ca are un produs caruia ii va fi atribuit.

Avand in vedere ca AirPods nu par sa fie deocamdata pregatite pentru lansare, intentiile celor de la Apple de a prelungi procesul de inregistrare par cat se poate de normale, asa ca ar putea dura inca 6 luni – 1 an pana cand procedura ar putea fi finalizata, iar Apple ar putea intra in posesia brevetului de marca.

Acestea fiind spuse, se pare ca AirPods este denumirea viitoarelor casti wireless pentru iPhone dezvoltate de catre Apple, insa ramane de vazut cand vor fi ele gata pentru lansare.