Pokemon GO – incasari de 200 de milioane de dolari in 30 de zile

A trecut peste o luna din momentul in care jocul Pokemon GO a fost lansat, iar acum incepem sa aflam si cat de mare este succesul sau in comparatie cu cel al altor jocuri importante lansate in App Store de catre diverse companii americane, o companie numita SensorTower furnizandu-ne graficul de mai jos.

Conform celor de la SensorTower, jocul Pokemon GO a generat incasari de 200 de milioane de dolari in prima sa luna de disponibilitate pe piata, cu 75 de milioane de dolari mai mult decat cel mai apropiat joc de succesul sau, Clash Royale, iar aceasta este o realizare enorma pentru cei de la Niantic.

Dupa cum puteti vedea si din grafic, lansarea din Japonia a generat o crestere semnificativa a incasarilor inregistrate de catre Pokemon GO, mai exact aceasta tara generand de aproape 3 ori mai multi bani decat restul tarilor in care jocul a fost initial disponibil, iar asta spune enorm de multe despre piata asiatica.

Pokemon GO – 200 de milioane de dolari in prima luna, in principal din Japonia

Ieri Pokemon GO a fost lansat in alte 15 tari asiatice de catre compania Apple, iar disponibilitatea sa in mai multe tari din respectiva regiune poate genera si mai multi bani pentru Niantic, suma de 200 de dolari din prima luna putandu-se dubla sau chiar tripla multumita popularitatii jocului in acea zona.

pokemongo200milioane

Practic, desi Pokemon GO a cucerit foarte multe tari vestice in perioada imediata lansarii, se pare ca tot Asia este regiunea de pe glob in care titlul genereaza si va genera cei mai multi bani in continuare, asa ca Niantic se va axa probabil pe Asia pentru a-si creste substantial veniturile din joc.

In momentul de fata nimeni nu stie cati bani a investit Niantic pentru a aduce acest joc pe pietele globale si cat continua sa cheltuie cu disponibilitatea sa, insa exista o buna sansa ca din cele 200 de milioane de dolari generate de catre joc, ea sa isi fi acoperit cheltuielile si sa faca putin profit, cel putin deocamdata.