Apple colaboreaza cu o companie din Coreea de Sud pentru a fabrica bateriile masinii sale

Compania Apple a angajat ingineri ai Samsung pentru a dezvolta bateriile care urmeaza sa fie incluse in masina electrica pe care o are in proces de dezvoltare, insa a contractat o alta companie sud-coreeana pentru a dezvolta baterii cat mai eficiente pentru automobil, detaliile privind aceasta colaborare aparand astazi.

Vorbim despre o companie de mici dimensiuni, aceasta avand doar aproximativ 20 de angajati, insa acestia ar fi adevarati experti in dezvoltarea de baterii, iar in loc sa achizitioneze aceasta companie, cei din Cupertino au ales sa colaboreze cu ea pentru a-si dezvolta bateriile de care are nevoie.

Cei de la Apple nu doresc sa foloseasca baterii produse de catre o alta companie, ci doreste sa-si dezvolte propriile baterii pentru masini electrice, acestea fiind fabricate un baza unei tehnologii speciale, ele fiind cilindrice si bazate pe litiu-ion, centrul fiind gol, aceasta fiind o caracteristica unica pentru asemenea baterii.

Desi majoritatea bateriilor genereaza caldura in centrul lor din cauza reactiilor chimice care au loc in interiorul carcasei care le protejeaza, aceasta companie coreeana a creat baterii care au un flux de aer diferit in centrul lor, aceasta schimbare eliminand necesitatea instalarii unui modul de racire separat, supraincalzirea fiind deasemenea evitata.

Because batteries create most heat from the center due to chemical reactions, this company has created batteries where air flow and cooling are smooth in the center of batteries and this can minimize installation of separate cooling device or a device that prevents over-heating. They are also advantageous in high output. By utilizing this space, it is easy to design parallel connection, which is to expand battery capacity, in these batteries.

Design-ul unic al acestui tip de baterii permite deasemenea extinderea spatiului pentru inmagazinarea de energie, astfel ca tehnologia poate fi imbunatatita mai usor decat cele folosite in actualele baterii ale masinilor electrice, totul necesitand, desigur, timp si foarte multi bani investiti in cercetare.

Desigur ca numele companiei cu care colaboreaza cei de la Apple nu a fost divulgat, asa ca nimeni nu stie exact despre ce tip de tehnologii ar fi vorba, insa daca Apple a ales sa colaboreze cu aceasta companie din Coreea de Sud, este clar ca ea are produse care sunt foarte bune si ar putea ajunge in masina Apple in viitor.