Vanzarile iPhone au crescut in Europa in T2 2016 cu iPhone SE in frunte

Vanzarile iPhone au crescut usor in Europa in al doilea trimestru fiscal al anului 2016, compania Apple reusind sa-i convinga pe europeni sa-i cumpere terminalele, cel mai probabil cu reduceri substantiale la iPhone 6S si alte modele de terminale, probabil inclusiv la iPhone SE, care a fost cel mai bune vandut smartphone in Marea Britanie.

In graficul de mai jos puteti vedea performantele Apple in ceea ce priveste vanzarile de terminale iPhone, situatia cea mai buna fiind in Franta, acolo vanzarile de terminale iPhone au crescut, cota de piata crescand in consecinta cu 3.4% in T2 2015 fata de T2 2015, Marea Britanie fiind extrem de aproape in urma sa, cu o crestere de 3.1%.

La polul opus avem tari precum Italia sau Spania, acolo iOS-ul inregistrand o scadere a cotei de piata cu 0.8% si respectiv 0.6%, Android-ul fiind lider absolut in respectivele tari, asa cum se intampla si in Franta, dar acolo Apple a reusit sa fure cota de piata de la Microsoft si de la Blackberry.

Vanzarile iPhone cresc in Europa, scad in China si Japonia

In SUA situatia este usor diferita fata de cea din Europa, Acolo Apple reusind sa isi creasca cota de piata cu 1.3% in detrimentul Android si a Windows Phone, Blackberry reusind deasemenea sa isi creasca vanzarile furand cota de piata de la cele doua sisteme de operare mentionate anterior.

While the iPhone 6s and 6s Plus remain the top selling smartphones in the region, pressure from Huawei’s Mate 8, P9, Xiaomi’s RedMi Note 3 and Mi 5, and Oppo’s R7 has led to increased competition in the market. With the continued supply constraints of the iPhone SE, that model was not able to make the expected impact, accounting for 2.5% of smartphone sales in the second quarter.

In China si Japonia situatia este problematica pentru Apple, cota de piata a americanilor scazand cu 1.8% si respectiv 4.2%, asta in ciuda faptului ca iPhone 6S si 6S Plus raman cele mai bine vandute smartphone-uri in regiune, concurenta facuta de catre micii producatori Android anulandu-le performantele.

Acestea fiind spuse, vanzarile totale ale Apple au scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar in ciuda unor cresteri in anumite regiuni, per total situatia nu este buna.

vanzari smartphone europa