Specificatiile fabricarii iPhone 7 dezvaluite in premiera multumita Foxconn

Pentru prima oara in istoria iPhone, avem ocazia de a vedea un document intern al unui fabricant al iPhone 7 in care sunt detaliate toate specificatiile impuse de catre compania Apple pentru producerea noului smartphone, Foxcoon fiind compania de la care a fost preluat documentul, la fel ca si cele care confirma noul buton Home al iPhone 7.

Vorbim despre o serie de specificatii de productie pe care compania Apple le impune celor de la Foxconn in vederea fabricarii iPhone 7 pentru clientii din lumea intreaga, documentele de acest gen fiind in mod normal pazite cu foarte mare strictete de catre companii, insa iata ca un angajat a reusit sa inregistreze o poza cu el.

In acest document intern se specifica modul in care va fi fabricat iPhone 7 in baza schitelor furnizate de catre compania Apple, dar si a specificatiilor extrem de exacte pe care cei din Cupertino le-au stabilit pentru montarea componentelor interne sau fabricarea anumitor piese accesorii.

Documentul intern care dezvaluie procesul de fabricare al iPhone

Mai mult decat atat, documentul descrie limitele de toleranta pe care le impune Apple in asamblarea componentelor furnizate, dar si orientarea perfecta a tuturor componentelor ce urmeaza sa fie montate, Apple avand niste conditii extrem de stricte in ceea ce priveste fabricarea produselor sale.

 

Mai mult decat atat, in document se fac specificatii foarte clare cu privire la produsele chimice care pot sau nu pot fi folsite de catre fabrica in procesul de asamblare al iPhone 7, scopul celor din Cupertino fiind de a evita o situatie precum cea in care Samsung a otravit 200 de angajati in fabricile sale.

fabricare iphone 7 document oficial

Continuand, dimensiunile finale trebuie masurate la milimetru in conditiile impuse de catre compania Apple, iar partea interesanta este ca cei din Cupertino au furnizat inclusiv unele dintre masinariile care urmeaza sa fie folosite la asamblarea iPhone 7, sau crearea unor componente pentru el.

Apple impune si ca inginerii sai sa verifice masinile care vor fabrica sau asambla anumite componente inainte ca productia sa inceapa, deci Foxconn trebuie sa respecte specificatiile acelei persoane inainte de a putea da drumul productiei in masa,a sa cum este si normal in asemenea situatii.

In final, Apple spune ca documentatia sa specifica dimensiunile exacte in care trebuie facute anumite componente sau asamblate altele pentru ca iPhone 7 sa functioneze corect, intregul proces trebuind monitorizat constant de catre angajatii Foxconn pentru a se desfasura in cele mai bune conditii.

Dupa cum va spuneam mai sus, aceasta este prima oara cand un document de acest gen ajunge pe internet si este foarte interesant de vazut ce fel de conditii impune Apple pentru fabricarea noului sau smartphone.

4 COMENTARII

  1. Zaone@ Te rog poti sa i mi spui daca pun beta 10 public acum cind va aparea varianta finala o sa pot face update ? Si cum?
    Anul trecut avut la fel si a trebuit sa revin la ios-ul vechi si dupa am putu face update la versiunea finala.
    Multumesc

  2. Zaone@Dar asta inseamna sa nu pun ultima versiune Gold Masters ca sa pot face prin software update direct din telefon la versiunea finala publica?
    Multumesc