UBER devine mai ieftin decat taxiul in Bucuresti

UBER reduce tarifele in Bucuresti si devine mai ieftin decat taxiurile clasice, pretul per kilometru fiind acum de doar 1.3 lei.

3

UBER a anuntat in cursul acestei zile o reducere a preturilor practicate in Bucuresti, serviciul devenind mai ieftin decat taxiurile, cel putin la o prima vedere. Conform reprezentantilor UBER, noul pret per KM practicat de catre masinile sale va fi de 1.3 LEI in loc de 1.45 lei, asta in timp ce un taxi cere 1.39 LEI/KM in Bucuresti.

eMAG Black Friday 2018eMAG BLACK FRIDAY 2019, incepe in aceasta pagina pe 15 noiembrie.
fashion days black friday 2019 logoFashion Days BLACK FRIDAY 2019 incepe aceasta pagina in cateva ore.
Telekom logo Black Friday 2019Reduceri la telefoane in aceasta pagina si dupa 15 noiembrie.
Black Friday 2019 evoMAG.roZeci de mii de produse cu reduceri in aceasta pagina si in weekend.
logo pcgaragePC Garage BLACK FRIDAY 2019, mai este activ aceasta pagina in ultima zi.

Vorbim despre o ieftinire a preturilor UBER cu 15 bani, iar desi schimbarea pare mica, vorbim despre un prag pshilogic stabilit de catre companie pentru clientii sai. Mai exact, incepand de astazi UBER este mai ieftin decat taxiul in Bucuresti, insa doar in ceea ce priveste pretul per kilometru, deoarece cursele sunt taxate diferit de catre UBER.

Mai mult decat atat, cei de la UBER pot creste oricand preturile per kilometru practicate pentru masini, astfel ca in perioadele aglomerate ele pot fi de 2, 3, 4, 5 sau chiar 6 ori mai mari decat in mod normal. In aceeasi masura, cei de la UBER au si un tarif minim de 8 lei per cursa, lucru care nu se intampla in cazul unui taxi obisnuit din Bucuresti.

UBER are preturi mai mici in Bucuresti, poate fi mai ieftin decat un taxi

Cei de la UBER au redus inclusiv pretul per kilometru practicat pentru masinile care transporta oameni, astfel ca acum vom plati 22 de bani pe minut in loc de 26 de bani. Diferenta in aceasta situatie este mult mai mica, insa chiar si asa, vorbim despre o ieftinire a serviciilor folosite, iar in timp se pot aduna sume mari, daca folositi UBER des.

uberXUberSelect
Tarif vechiTarif nouTarif vechiTarif nou
Tarif de bază1.45 lei1.3 lei2.45 lei1.65 lei
Tarif / minut0.26 lei0.22 lei0.40 lei0.28 lei
Tarif / km1.45 lei1.3 lei2.45 lei1.65 lei
Tarif minim8 lei8 lei10 lei10 lei
Taxă de anulare6 lei6 lei6 lei6 lei

Ieftinirea preturilor vine totusi si cu o schimbare a regulilor privind masinile acceptate, astfel ca acum serviciul accepta si masini vechi de pana la 15 ani, asta desi anterior limita era 10 ani. In aceasta idee, exista sanse mari sa prindeti o masina mai veche cand calatoriti cu UBER, dar macar o veti face la un pret mai mic decat pana acum.

„La final de vară ne bucurăm să anunțăm o serie de schimbări prin care ne dorim să facem serviciul Uber mai accesibil pentru cât mai mulți pasageri și șoferi parteneri din București și pentru a servi cât mai bine orașul. Vrem ca Uber să fie cea mai ieftină modalitate de a te deplasa prin oraș, indiferent de oră, în fiecare zi.”

Acestea fiind spuse, va fi interesant de vazut care va fi reactia taximetristilor dupa ce UBER a redus pretul per kilometru practicat, concurenta urmand a fi si mai acerba intre servicii.

uber reducere pret kilometru