Pokemon GO – 440 milioane de dolari in incasari

Desi mania Pokemon GO pare sa fi trecut de mult, jocul companiei Niantic a generat totusi o suma impresionanta de bani pana in momentul de fata. Mai exact, in cele 3 luni de disponibilitate in AppStore si Google Play, jocul ar fi generat 440 de milioane de dolari pentru dezvoltatorii sai, o suma impresionanta din toate punctele de vedere.

Acum o luna si jumatate Pokemon GO genera 10 milioane de dolari pe zi de la utilizatori, insa aceasta suma pare sa fi scazut la doar 4 milioane de dolari, insa chiar si asa, ramane foarte mare. Cu 440 de milioane de dolari generati in doar trei luni de disponibilitate, jocul Pokemon GO a reusit sa intreaga inclusiv unele filme populare lansare vara aceasta.

Mai exact, el a reusit sa surclaseze filmul Warcraft 3, care a generat aproximativ 430 de imlioane de dolari, Independence Day 2, cu incasari de 380 de milioane de dolari, sau filmul Angry Birds, cu incasari de 350 de milioane de dolari. In acest top 4 avem un joc si 2 filme facute dupa jocuri, toate cu foarte multi bani generati pentru creatori.

Este greu de spus cata lume va mai juca Pokemon GO peste cateva luni, insa acum nebunia a ajuns in Asia, iar cei de la Niantic fac in continuare foarte multi bani de pe urma sa. Daca incasarile zilnice vor continua, atunci pana in decembrie Pokemon GO va ajunge la incasari de 1 miliard de dolari pentru dezvoltatorii sai.

pokemon go 440 milioane de dolari