Aplicatiile pentru iPhone pot oferi noi tipuri de abonamente

Promise acum cateva luni, cateva schimbari pentru aplicatiile dedicate iPhone si iPad sunt disponibile in momentul de fata pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS. Mai exact, vorbim despre unele dintre noile optiuni pentru a oferi abonamente in interiorul aplicatiilor, dezvoltatorii putand oferi acum abonamente care se reinnoiesc automat lunar.

Practic, dezvoltatorii de aplicatii pot include acum in aplicatii abonamente care sunt reinnoite automat lunar fara ca utilizatorul sa trebuiasca sa faca ceva. In aceasta idee, daca achizitionari un abonament pentru o revista, sau orice altceva, atunci acesta va fi reinnoit in fiecare luna in mod automat, pana cand veti decide sa renuntati la el.

Mai mult decat atat, dezvoltatorii pot oferi si posibilitatea de a testa gratuit functiile pe care le ofera aceste abonamente, perioada maxima de testare fiind de o luna. Daca utilizatorul este multumit poate cumpara un abonament, iar daca il cumpara pentru o perioada de 1 an de zile, dezvoltatorul va primi 85% din pretul cerut, si nu doar 70%.

Apple a anuntat ca va renunta la jumatate din comisionul de 30% perceput la fiecare vanzare a orice prin App Store, dar numai daca dezvoltatorii vand abonamente de minim 1 an prin aplicatii. Aceasta schimbare ar putea aduce incasari mai mari pentru dezvoltatori, insa ramane de vazut cum va reusi fiecare as isi promoveze aplicatia.

Schimbarea pentru abonamente este foarte importanta deoarece poate da nastere oferirii unei varietati de functii noi pentru utilizatori, insa numai in masura in care munca necesara implementarii lor va merita.

abonamente appstore