Samsung nu este la prima rechemare din vanzare a unui telefon

Samsung a mai avut telefoane rechemate din vanzare, le-a distrus in fata angajatilor si a lansat de frigidere care explodeaza.

Cam toata planeta a aflat ca Samsung a rechemat din vanzare Galaxy Note 7 din cauza unor baterii care explodeaza in timpul incarcarii, problema fiind una foarte grava. Foarte multa lume a spus ca aceasta este o decizie istorica luata de catre Samsung si multi au dreptate, pentru ca aceasta este prima oara cand un model de smartphone este scos din vanzare in intreaga lume din cauza unui defect.

Samsung va schimba 2.5 milioane de terminale Galaxy Note 7 si va suporta pierderi de aproape 1 miliard de dolari, renuntand sa cumpere baterii de la subsidiara care le fabrica. pentru Samsung este o problema de imagine enorma, insa compania nu este la primul incident de acest gen, conform unei publicatii coreene ea avand o istorie lunga cu probleme de calitate.

Pana in 1993 Samsung fabrica produse din componente atat de proaste incat angajatii trebuiau sa taie manual unele carcase din plastic pentru a le potrivi. Atunci presedintele companiei a cerut o schimbare majora in modul de lucru al companiei si acest lucru s-a intampla in decursul unui intreg an de zile, dar rezultatul nu a fost dupa asteptari.

Samsung a mai rechemat telefoane din vanzare

In 1994 Samsung a lansat pe piata un telefon wireless care era privit ca revolutionar la respectiva vreme, insa el avea o radata de defect de 11.8%, enormal pentru un asemenea produs. Atunci Samsung a rechemat din vanzare 150.000 de telefoane wireless, iar toate au fost distruse in fata a 2000 de angajati care le produceau, pierderile fiind de aproximativ 1.8 milioane de dolari la cursul actual de schimb.

samsung probleme

Timp de 15 ani lucrurile au mers bine, dar in 2009 cei de la Samsung au rechemat din vanzare 210.000 de frigidere dupa ce unele dintre ele explodau in timpul functionarii. La acea vreme a fost cea mai mare rechemare a unui dispozitiv electrocasnic din istorie, iar asta pentru ca oamenii traiau efectiv cu bombe inghetate in casa.

Practic, Samsung are o lunga istorie cu produse care explodeaza si acest lucru ne spune cam cum se fac lucrurile in Coreea de Sud pentru clientii din intreaga lume. Daca Samsung a facut si frigidere care explodeaza, atunci de ce ne mai miram ca a scos pe piata inclusiv smartphone-uri cu aceeasi functie ?