iOS 9 – punctul culminant al ratei de adoptie inaintea prezentarii iPhone 7

iOS 9 este instalat pe 88% dintre iDevice-uri inainte de prezentarea iPhone 7 si lansarea iOS 10, cel mai mare procent pe care il va atinge vreodata.

In mai putin de 2 ore va incepe live prezentarea iPhone 7 din San Francisco, iar compania Apple ne spune ca rata de adoptie a iOS 9 a ajuns la 88% in momentul de fata. Practic, la un an dupa ce iOS 9 a fost lansat, el a reusit sa-i convinga pe 88% dintre posesorii de iDevice-uri sa-l instaleze, unii primindu-l direct cu noul terminal cumparat de la Apple.

iOS 8 inca ruleaza pe 9% dintre toate iDevice-urile Apple, in timp ce 3% dintre ele folosesc o versiune mai veche a sistemului de operare, asa cum si era de asteptat. Practic aproximativ 900 de milioane de iDevice-uri ruleaza iOS 9 in momentul de fata si putin peste 100 de milioane ruleaza iOS 9, sau alte versiuni mai vechi ale sistemului de operare.

Avand in vedere ca iPhone 7 va fi prezentat intr-o ora, iar impreuna cu el vom vedea si iOS 10, aceasta rata de adoptie nu mai are unde sa creasca, ea urmand a scadea vertiginos in favoarea noii versiuni a iOS. iOS 9 a ajuns acum la punctul culminant in ceea ce priveste rata de adoptie, cei de la Apple stranduindu-se sa convinga cat mai multa lume sa-l instaleze.

iOS 9 nu a avut la fel de multe probleme precum predecesorul sau, deci a permis unui numar mult mai mare de persoane sa-l instaleze fara grija ca ar putea avea probleme. Este greu de spus daca iOS 10 va fi la fel de bun, sau poate chiar mai bun, insa vom afla saptamana viitaore daca Apple l-a pregatit asa cum trebuie, sau va fi tot un semi-esec.

rata adoptie ios 9 septembrie