Galaxy Note 7 – interdictia in avioanele din SUA

Autoritatile din SUA recomanda evitarea incarcarii sau a folosirii Galaxy Note 7 in timpul zborurilor aeriene.

Aseara v-am spus ca o linie aeriana din Australia interzice incarcarea Galaxy Note 7 in avioane de frica unor posibile explozii cauzate de catre bateriile defecte ale terminalelor. Ei bine acelasi lucru urmeaza sa se intample inclusiv in SUA, Administratia Federala Aeronautica publicand avertismentul de mai jos in cursul noptii trecute.

Cei de la FAA le recomanda posesorilor de terminale Galaxy Note 7 sa nu porneasca si sa nu-si incarce terminalele in timpul zborurilor aeriene ce au loc pe teritoriul SUA. Mai mult decat atat, lor li se recomanda sa nu plaseze terminalele in bagaje care sunt lasate in cala, deci practic trebuie sa aiba dispozitivul asupra lor, pentru a-l putea stinge daca ia foc.

Avertismentul este unul cat se poate de normal, avand in vedere ca acum doua zile s-a aflat ca Galaxy Note 7 a ars o masina, iar cu trei zile inainte aflasem ca a dat foc si unul garaj. Practic vorbim despre un smartphone care este un adevarat pericol public si ar putea afecta siguranta persoanelor care zboara deasupra SUA si nu pot fugi in caz de incendiu.

De la acest simplu avertisment se va ajunge cel mai probabil la o interdictie clara de a folosi terminalele Galaxy Note 7 si de a le incarca in avioane in SUA. Al doilea pas este interzicerea completa a detinerii acestora in avioane, insa nu cred ca se va ajunge la un asemenea pas decat daca un terminal va exploda efectiv in timpul unui zbor aerian.