iPhone 7 Plus – camera duala are senzori de marimi diferite

Camera duala a iPhone 7 Plus are senzori de imagine de dimensiuni diferite, conform unei analize facute primelor poze inregistrate cu el.

Compania Apple a implementat o camera duala in iPhone 7 Plus si toata lumea a fost profund impresionata de realizarea celor din Cupertino pentru linia sa de smartphone-uri. Astazi am vazut si foarte multe poze publicate de catre jurnalisti care au primit terminale iPhone 7 Plus pentru a merge la un meci de fotbal american si la US Open.

Desi nu stim foarte multe detalii cu privire la cei doi senzori de imagine implementati in camera duala din iPhone 7 Plus, cineva s-a gandit sa analizeze pozele facute cu dispozitivul. In baza acestei analize s-a descoperit faptul ca in camera dula pentru iPhone 7 Plus exista un senzor de dimensiune mai mare si un senzor de dimensiune mai mica.

Mai exact, calculele facute de catre un utilizator al Reddit au dezvaluit faptul ca senzorul wide-angle din camera duala a iPhone 7 Plus este mai mare decat cel telephoto. Compania Apple ar folosi un senzor de calitate mai buna pentru a face poze wide-angle decat cu zoom, iar acest lucru era de asteptat, avand in vedere ca majoritatea oamenilor nu fac poze cu zoom.

iPhone 7 Plus – camera duala are senzori de imagine de dimensiuni diferite

Mai jos aveti calculele facute pentru a ghici dimensiunea pe care ar avea-o senzorii de imagine ai camerei duale din iPhone 7 Plus, insa desigur ca vorbim despre presupuneri. Cei de la Apple au oferit unele detalii despre senzorii de imagine din camera duala a iPhone 7 Plus, insa nu chiar atat de mult pentru a ne da seama care este mai mare si care mai mic.

“Using the EXIF data from the teaser photos courtesy of Sports Illustrator, we can calculate the sizes of both sensors (some of their photos were taken with the telephoto lens). Apple claims a 28mm (in 35mm equivalent) wide angle lens for the main sensor, and 56mm lens for the telephoto (35mm equivalent calculation, again). The actual focal length of the main camera is 3.99mm, derived from one of the photos EXIF data. A 1/3in sensor has a crop factor of 7.21, and the iPhone 6S’ sensor is 1/3in. The math is below:

  • iPhone 6S (1/3in sensor) = 4.15mm x 7.21 = 29.92mm for a 35mm equivalent lens.
  • iPhone 7 Plus main sensor = 3.99mm x (7.21?) = 28.7679mm, very close to Apple’s claimed 28mm.
  • iPhone 7 Plus telephoto sensor = 6.6mm x (8.6?) = 56.8mm, very close to the claimed 56mm as well. For a 1/3.6in sensor, the crop factor is 8.6.”

Avand un senzor de dimensiune mica in camera iPhone 7 Plus, compania Apple a trebuit sa compenseze digital pixelare care apare la marirea unor puncte din poza, acesta fiind un compromis facut pentru a putea include un asemenea modul in noul sau smartphone. Acestea fiind spuse, dezasamblarea iPhone 7 Plus ar trebui sa releve o serie de noutati foarte interesante.

iphone 7 plus camera duala senzori marime