Directorul FBi ne recomanda sa acoperim camerele web ale calculatoarelor

Daca vreti sa fiti in siguranta online, fara a va teme ca vreo persoana va poate spiona in timp ce stati la calculator, ei bine directorul FBI, James Comey, are un sfat important pentru voi. Preluat din propria practica, directorul FBI le recomanda tuturor oamenilor sa acopere camerele web ale calculatoarelor cu orice fel de material care le obtureaza vizibilitatea.

El a afirmat ca toate camerele web ale calculatoarelor folosite in cladirile guvernamentale din SUA au un capac de protectie care este pus peste lentila camerei. Acoperind lentila, angajatii nu sunt in pericol de a fi spionati de la distanta fara sa stie, aceasta fiind o practica uzuala a hackerilor, lucru pe care FBI l-a descoperit de foarte multe ori.

Directorul FBI acopera camera web a laptop-ului sau, insa si CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, face exact acelasi lucru pentru a nu fi spionat de catre cineva. Practic, aceasta este singura metoda sigura, separat de scoaterea fizica a camerei din carcasa, de a te asigura ca nimeni nu o poate accesa de la distanta atunci cand esti conectat la internet.

Avand in vedere ca directorul FBI si presedintele Facebook folosesc aceasta metoda pentru a-si asigura securitatea online, probabil multi altii fac exact acealsi lucru. Deocamdata nu exista alte persoane importante care sa fi recunoscut acest lucru, avand in vedere ca directorul FBI a fost luat in ras pentru aceasta sugestie, dar sigur altii procedeaza la fel.

„Exista cateva lucruri sensibile pe care ar trebui sa le facem, iar acesta este unul dintre ele. Daca mergeti in orice oficiu guvernamental, veti vedea ca toti avem camere care stau deasupra monitoarelor. Ele au un capac protector care poate fi asezat peste lentila camerei. Poti acoperi camera pentru ca ea sa nu fie accesata de oameni fara autoritate. Cred ca acesta este un lucru bun.”

director fbi camera web

Articolul precedentiPhone 7 creste pretul actiunilor Apple
Articolul următoriPhone 7 – asa setezi noul buton Home tactil
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.