iPhone 7 are luminozitate maxima doar in anumite conditii

Luminozitatea maxima a ecranului iPhone 7 poate fi atinsa doar dupa activarea setarii automate a luminozitatii din iOS 10.

Compania Apple lauda ecranul iPhone 7 ca avand o luminozitate cu 25% mai mare decat cea a iPhone 6S, iar acest lucru este sustinut de un test publicat astazi. Mai exact, ecranul din iPhone 7 si iPhone 7 Plus este capabil sa lumineze cu o putere de 705 nits, insa utilizatorii nu se vor bucura de toata aceasta putere in chiar orice conditii de folosire.

Mai exact, luminozitatea maxima a ecranului iPhone 7 si iPhone 7 Plus este atinsa doar daca avem activata optiunea pentru setare automata a luminozitatii. Compania Apple nu specifica acest lucru in cadrul website-ului sau, dar setarea manuala a luminozitatii nu permite atingerea luminozitatii maxime a ecranului, ea putand fi atinsa doar prin acea optiune.

Practic iOS 10 stie momentele in care trebui sa seteze luminozitatea ecranului iPhone 7 la valoarea cea mai mare pe care acesta o poate suporta si aici vorbim probabil despre zilele insorite de vara. In conditii de luminozitate puternica, adica atunci cand soarele bate exact pe ecran, avem nevoie si de cel mai mare nivel de lumina, iar iOS 10 stie cum sa-l seteze.

Pentru ca unii utilizatori au reclamat faptul ca luminozitatea ecranului iPhone 7 nu este atat de mare precum sustine Apple, cei de la DisplayMate explica mai jos in detaliu cum functioneaza totul.

“On the iPhone 7 the Maximum Screen Brightness can go much higher when Auto-Brightness is turned On, so that users can’t permanently park the Manual Brightness slider to very high values, which would run down the battery quickly. High Screen Brightness is only needed for High Ambient Light, so turning Automatic Brightness On will provide better high ambient light screen visibility and also longer battery running time. When Automatic Brightness is turned On, the iPhone 7 produces up to an impressive 705 cd/m2 (nits) in High Ambient Light, where high Brightness is really needed – the Highest Peak Brightness for a Smartphone for any Average Picture Level APL, including Full Screen White.”

iphone 7 luminozitate ecran

3 COMENTARII

  1. Cand soarele bate in ecran. Atunci se lumineaza la maxim si este foarte util. Este exact la fel ca pe galaxy-uri. Doar pe auto poti obtine luminozitatea maxima