Huawei are un smartphone mai rapid ca iPhone 7

Huawei a creat un smartphone mai rapid decat iPhone 7 in utilizarea zilnica a aplicatiilor, el fiind demonstrat in cadrul unei conferinte de presa.

iPhone 7 este regele smartphone-urilor in ceea ce priveste performantele, insa cei de la Huawei pregatesc un competitor care este mai rapid decat produsul americanilor. Deocamdata aceasta nu a fost lansat oficial, insa a fost demonstrat de catre chinezi si in testul facut in fata presei, terminalul a avut performante mai bune decat iPhone 7.

In cadrul unei conferinte de presa organizata in Shanghai astazi, cei de la Huawei au prezentat noul chip Kirin 960 care este format din patru nuclee ARM Cortex-A73 si patru nuclee ARM Cortex-A53, toate produse folosind un proces de fabricatie de 16nm, primele fiind pentru performanta, celelalte doua pentru consum redus de energie.

Un test facut de catre Huawei pe scena evenimentului pentru noul chip Kirin 960 a demonstrat ca el este mai rapid decat cel A10 Fusion al companiei Apple. In aceasta idee, smartphone-ul a demonstrat ca poate sa deschida aplicatii mai repede decat iPhone 7, acestea fiind si testele in care produsul Apple a umilit terminalele Android.

Huawei are un smartphone mai rapid ca iPhone 7

Conform jurnalistilor prezenti la eveniment, cei de la Huawei au instalat 14 dintre cele mai populare aplicatii chinezesti pe noul smartphone, dar si pe iPhone 7. Intestul facut in cadrul conferintei, smartphone-ul Huawei a deschis mai rapid 13 dintre ele, avand si un scor mai mare in benchmark-ul multi-core facut pe scena.

Avand in vedere ca vorbim despre un test facut de catre Huawei pe scena, exista posibilitatea ca acel chip Kirin 960 sa fi fost special optimizat pentru a deschide extrem de rapid acele aplicatii. In general testele facute de catre producatori nu trebuie privite ca fiind 100% credibile si aceeasi este situatia in momentul de fata.

Daca noul smartphone Huawei cu chip Kirin 960 este mai rapid decat iPhone 7 in utilizarea zilnica vom afla abia dupa ce el va fi lansat oficial pe pietele globale. Cei de la Huawei cauta atentie acum si daca al lor smartphone va fi mai performant, o vor avea din plin, insa sunt destul de rezervat in a crede ca el este extrem de rapid.

huawei-kirin-960-vs-iphone-7