WhammyPhone – smartphone-ul flexibil cu care poti face muzica

Daca va gandeati ca nu mai pot exista inovatii in domeniul smartphone, ei bine va spun ca va inselati deoarece WhammyPhone vine sa ne demonstreze exact contrariul. In clipul video de mai jos puteti vedea acest nou smartphone flexibil, al carui rol este de a ne permite sa cream muzica prin simpla indoire a sa in diverse moduri.

WhammyPhone a fost creat de catre cercetatorii unei universitati, indoirea sa permitand controlarea unor instrumente virtuale folosind aplicatii dedicate. In clipul video de mai jos veti putea vedea cum indoirea WhammyPhone permite redarea unor sunete similare celor facute de catre o chitara, sau chiar o vioara, totul intr-un mod foarte simplu.

WhammyPhone foloseste un ecran FOLED, adica un ecran OLED flexibil, el avand o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, cercetatorii sai evitand sa spuna si ce diagonala are ecranul. WhammyPhone este interconectat cu un sintetizator audio ce ruleaza pe un calculator, iar asa pot fi redate sunetele care in mod normal ar fi redate de catre instrumente muzicale.

Cercetatorii au implementat un senzor special in smartphone care recunoaste fiecare indoire facuta de catre noi, iar asa sunt generate sunetele. Cercetatorii spun ca un smartphone precum WhammyPhone le permite muzicienilor sa se exprime mai usor in creatia muzicala, insa e greu de spus cati ar prefera un smartphone in locui unui instrument.

“WhammyPhone is a completely new way of interacting with sound using a smartphone.It allows for the kind of expressive input normally only seen in traditional musical instruments. The real importance of WhammyPhone is that it provides the same kind of kinesthetic feedback that, say, a string provides when it is bent to alter the pitch. This kind of effect is critical for musicians to control their expression, and provides another level of utility for bend input in smartphones.”

1 COMENTARIU

  1. Practic e un ecran de care sunt prinse componentele și bateria cu banda adezivă neagră(de unde atârnă și niște fire de-altfel). E al nu știu câtelea specimen de genul asta pe care îl vedem dar nu îl putem numi smartphone