Apple dezvolta un sistem de operare pentru masini

Apple dezvolta un sistem de operare pentru masini, el urmand a fi utilizat la viitoarea sa masina inteligenta.

Desi nu mai dezvolta o masina propriu-zisa, compania Apple dezvolta in momentul de fata un sistem de operare pentru masini, Canada fiind tara in care se desfasoara totul. Cei de la Apple au angajat foarte multi fosti angajati ai diviziei QNX a Blackberry pentru a dezvolta acest sistem de operare pentru masini, ei fiind specializati in acest lucru.

QNX este o divizie a Blackberry care a dezvoltat software pentru sistemele de entertainment ale unei game extrem de variate de masini vandute in lumea intreaga. Multe marci cunoscute au cumparat software de la QNX pentru propriile automobile, iar cei de la Apple vor sa se foloseasca de fostii ingineri ai Blackberry pentru a dezvolta un sistem de operare pentru o posibila viitoare masina.

Acest sistem de operare va controla masina asa cum iOS controleaza un iPhone, iar fostii ingineri QNX din Canada au experienta necesara pentru a ajuta Apple. Separat de cei care dezvolta acest sistem de operare pentru masini, alti ingineri dezvolta un sistem de ghidaj autonom pentru automobile, pe acesta concentrandu-se in principal Apple.

Apple dezvolta un sistem de operare pentru masini

Pentru sistemul de operare principal, inginerii Apple au implementat suport extins pentru CarPlay, lucru care era de asteptat, avand in vedere importanta sa. Inginerii Apple au gandit inclusiv un HUD pe care sa fie afisate informatii din aplicatii direct pe parbrizul masinii, Siri urmand a controla o buna parte dintre functiile automobilului.

“Apple Inc. has dozens of software engineers in Canada building a car operating system. Many of the engineers working in Canada were hired over the past year and about two dozen came from BlackBerry Ltd.’s QNX. Apple engineers envisioned a heads-up display showing apps such as maps that could be manipulated by the company’s voice-based digital assistant Siri.”

Dezvoltarea unui sistem de operare pentru o viitoare masina inteligenta este ceva logic pentru compania Apple, avand in vedere starategia americanilor. Ei doresc sa controleze in totalitate orice fel de produs lansat pe piata, iar cu un sistem de operare propriu, ar putea controla in totalitate propria masina inteligenta.

masina-apple-sistem-operare