Apple dezvolta iMessage pentru Android

La inceputul acestui an au inceput primele zvonuri privind intentiile companiei Apple de a dezvolta o versiune pentru Android a platformei iMessage. Mai exact, Apple se gandeste de ceva vreme sa ofere iMessage inclusiv pe platforma Android si a creat unei concepte ale aplicatiei, unele avand design-ul material folosit de catre Google in Android.

Desi s-a zvonit ca iMessage pentru Android va fi lansat in cadrul WWDC 2016, iata ca in final compania Apple nu a avut aplicatia pregatita pentru lansare. Un manager al companiei Apple a afirmat ca exclusivitatea iMessage pe iOS tine multi utilizatori pe iPhone sau iPad, insa asta nu inseamna ca intr-un final o aplicatie pentru Android nu va fi lansata.

Desi acum Apple nu pare dispusa sa ofere iMessage si pe Android, o serie de concepte ale unei asemenea aplicatii au fost distribuite in interiorul companiei Apple. Ele prezentau o aplicatie iMessage pentru Android care avea design material si arata extrem de interesant, ea urmand a fi lansata intr-un final pentru platforma celor de la Google.

Apple dezvolta iMessage pentru Android

Este foarte greu de spus cata lume sta pe platforma iOS doar pentru iMessage si nu cred ca Apple castiga enorm de mult avand in vedere optiunile existente pe piata. Mai mult decat atat, iMessage este acum o sursa de venit pentru compania Apple, iar extinderea disponibilitatii ar putea genera noi surse de venit pentru cei din Cupertino.

“I’ve heard from little birdies that mockups of iMessage for Android have circulated within the company, with varying UI styles ranging from looking like the iOS Messages app to pure Material Design.”

Cat va dura pana cand Apple va lansa iMessage pe platforma Android deocamdata nu stim, dar intr-un moment sau altul, ea va fi disponibila.

imessage-android