Prima Pagina MacBook Pro Iata de ce noul MacBook Pro are doar 16 GB RAM

Iata de ce noul MacBook Pro are doar 16 GB RAM

Apple a explicat de ce noul MacBook Pro este limitat la doar 16 GB RAM, foarte multi dezvoltatori fiind suparati din cauza acestei decizii.

Dupa prezentarea noilor MacBook Pro, foarte multi dezvoltatori si editori foto/video au inceput sa se planga din cauza faptului ca laptop-urile Apple au doar 16 GB RAM. Ei doreau ca Apple sa permita instalarea a pana la 32 GB RAM in MacBook Pro pentru ca ei sa aiba suficienta putere de procesare pentru orice fel de task-uri au nevoie.

Din pacate acest lucru nu este posibil, nici macar in modelele configurate de catre clienti, asa ca unii au inceput sa trimita mail-uri cu intrebari la compania Apple. Phil Schiller, vicepresedintele diviziei de marketing, a oferit totusi o explicatie pentru decizie, autonomia bateriei fiind motivul din cauza caruia noul MacBook Pro are o cantitate limitata de RAM.

Schiller a afirmat ca pentru a implementa atat de multa memorie RAM era nevoie de un controller de memorie diferit, care necesita mai multa energie pentru a functiona. Avand in vedere ca el nu este suficient de eficient pentru un laptop, Apple a luat decizia de a limita cantitatea de RAM la doar 16 GB si asa a nemultumit multi potentiali clienti.

Apple a avut practic de ales intre a multumi pe toata lumea, sau doar segmentul foarte mic de utilizatori care au nevoie de mai mult de 32 GB RAM. Decizia a fost de a multumit majoritatea care are nevoie in principal de autonomie mare, grosime redusa si greutate mai mica, insa acestia din urma nu sunt la fel de vocali, asa ca tot Apple pierde.

“Thank you for the email. It is a good question. To put more than 16GB of fast RAM into a notebook design at this time would require a memory system that consumes much more power and wouldn’t be efficient enough for a notebook. I hope you check out this new generation MacBook Pro, it really is an incredible system.”

macbook-pro-16-gb-ram

 • Danut Mihai Florian

  De ce modelul de 13 e limitat la 8?

 • Kekulus

  Alta intrebare! De ce modelul de 13″ fara touchbar nu poate avea mai mult de 256gb ssd :/ . This is fucked up

 • Danut Mihai Florian

  Pai ideea e sa-ti iei cu touchbar ­čśŤ

 • Archer

  Are optiuni de 256, 512 si 1TB.

 • cristi

  Alta ├«ntrebare! De ce nu au oferit utilizatorilor optiunea de a configura “re╚Öoul” cu 32gb RAM , aduc├óndu-le la cuno╚Ötin╚Ťa ca vor avea parte de autonomie redus─â ? Care ar fi fost problema ?

 • Srb Srb

  vezi ca ai bto omule pana la 1T

 • Srb Srb

  asta insemna sa faca 2 versiuni…interioare ca sa zic asa

 • Srb Srb

  Oricum cu kaby lake cine vrea or sa aiba si cei 32 gb ram

 • Srb Srb

  e confirmat ca touchid este si buton fizic de power…chiar ma gandeam daca cumva vreodata ai freeze la sistemul de operare ce faci..

 • Olimpiu

  Cred ca de S8 sunt ei ingroziti …

 • MBP

  Motiv penibil. Apple = piese vechi + multe fite.

 • adikenzie

  Piese vechi cica­čśé­čśé se vede ca n-ai lucrat cu mac-uri