Iata de ce noul MacBook Pro are doar 16 GB RAM

Apple a explicat de ce noul MacBook Pro este limitat la doar 16 GB RAM, foarte multi dezvoltatori fiind suparati din cauza acestei decizii.

Dupa prezentarea noilor MacBook Pro, foarte multi dezvoltatori si editori foto/video au inceput sa se planga din cauza faptului ca laptop-urile Apple au doar 16 GB RAM. Ei doreau ca Apple sa permita instalarea a pana la 32 GB RAM in MacBook Pro pentru ca ei sa aiba suficienta putere de procesare pentru orice fel de task-uri au nevoie.

Din pacate acest lucru nu este posibil, nici macar in modelele configurate de catre clienti, asa ca unii au inceput sa trimita mail-uri cu intrebari la compania Apple. Phil Schiller, vicepresedintele diviziei de marketing, a oferit totusi o explicatie pentru decizie, autonomia bateriei fiind motivul din cauza caruia noul MacBook Pro are o cantitate limitata de RAM.

Schiller a afirmat ca pentru a implementa atat de multa memorie RAM era nevoie de un controller de memorie diferit, care necesita mai multa energie pentru a functiona. Avand in vedere ca el nu este suficient de eficient pentru un laptop, Apple a luat decizia de a limita cantitatea de RAM la doar 16 GB si asa a nemultumit multi potentiali clienti.

Apple a avut practic de ales intre a multumi pe toata lumea, sau doar segmentul foarte mic de utilizatori care au nevoie de mai mult de 32 GB RAM. Decizia a fost de a multumit majoritatea care are nevoie in principal de autonomie mare, grosime redusa si greutate mai mica, insa acestia din urma nu sunt la fel de vocali, asa ca tot Apple pierde.

“Thank you for the email. It is a good question. To put more than 16GB of fast RAM into a notebook design at this time would require a memory system that consumes much more power and wouldn’t be efficient enough for a notebook. I hope you check out this new generation MacBook Pro, it really is an incredible system.”

macbook-pro-16-gb-ram

12 COMENTARII

  1. Alta întrebare! De ce nu au oferit utilizatorilor optiunea de a configura “reșoul” cu 32gb RAM , aducându-le la cunoștința ca vor avea parte de autonomie redusă ? Care ar fi fost problema ?

  2. e confirmat ca touchid este si buton fizic de power…chiar ma gandeam daca cumva vreodata ai freeze la sistemul de operare ce faci..