Prima Pagina iOS 10 Cum dezactivezi Voice Control sau Siri pe iPhone

Cum dezactivezi Voice Control sau Siri pe iPhone

Poti dezactiva Siri sau Voice Control pe iPhone sau iPad printr-un meniu special pe care compania Apple l-a inclus in iOS 10.2.

In weekend v-am spus ca prima dovada a lansarii Siri in romana exista in iOS 10.2, compania Apple afisand un mesaj special pentru a ne atrage atentia asupra asistentului sau personal. Vorbim despre un mesaj care este afisat in momentul apasarii indelungi a butonului Home cand Siri este inactiv, pana acum fiind activat automat Voice Control cand se facea aceasta actiune.

Acum, compania Apple a dezactivat Voice Control si ne afiseaza acel mesaj de atentionare, insa in cazul in care doriti Voice Control, puteti alege sa mai folositia cel sistem. Compania Apple a implementat in iOS 10.2 un meniu special prin care ne permite sa alegem ce fel de functionalitate primim de la apasarea indelungata a butonului Home.

Folosind acest meniu putem alege sa dezactivam complet Siri sau Voice Control, sau sa permitem ca apasarea indelunga a butonului sa activeze unul dintre aceste doua sisteme. Optiunile de control pentru apasarea indelunga a butonului Home sunt disponibile in Settings > General > Accesibility > Home Button, Configurari > General > Accesibilitate > Buton Principal.

Acolo veti vedea in sectiunea Tineti apasat pentru a vorbi, Hold to speak, trei optiuni care sunt cat se poate de clare cu privire la functionalitatea pe care o ofera. Daca nu folositi nici Siri, nici Voice Control, atunci puteti dezactiva complet functionalitatea butonului Home la apasare indelungata si astfel evitati activarile accidentale ale Voice Control.

ios-10-2-dezactivare-siri-voice-control

LIKE
Articolul anteriorFacebook va implementa filtre foto/video similare Prisma
Urmatorul articoleMAG: folii de sticla pentru smartphone de la 2 LEI