Apple dezvolta o pereche de ochelari inteligenti

Apple dezvolta o pereche de ochelari inteligenti care sunt similari ci cei ai Google si se bazeaza pe realitate augmentata.

Google Glass pare sa fi motivat inginerii companiei Apple as dezvolte o pereche similara de ochelari inteligenti, sau cel putin asta ne spun jurnalistii americani astazi. Conform informatiilor obtinute de catre acestia, Apple investigheaza posibila dezvoltare a unei perechi de ochelari inteligenti care ar putea ajunge pe piata intr-un moment sau altul.

Proiectul in sine este deocamdata in faza incipienta a dezvoltarii, deci nu exista prototipuri create de catre inginerii Apple, insa vorbim despre un produs inteligent. Mai exact, inginerii Apple ar dori sa aiba o pereche de ochelari care s-ar interconecta cu un iPhone si ar putea prelua informatii si imagini de pe acest dispozitiv, pentru a ni le afisa pe ecranul integrat.

Realitatea augmentata va fi serios folosita de catre compania Apple pentru aceasta pereche de ochelari virtuali, presedintele Apple, Tim Cook, promovand serios aceasta tehnologie in ultimele luni. Desi deocamdata nu exista un prototip, compania Apple ar fi comandat de la un partener ecrane compatibile cu o pereche de ochelari in vederea crearii de prototipuri.

Apple dezvolta o pereche de ochelari inteligenti

Avand in vedere stadiul in care se afla in momentul de fata procesul de dezvoltare al acestei perechi de ochelari, ea ar urma sa fie lansata pe piata abia in cursul anului 2018. Aici vorbim desigur despre eventualitatea in care produsul ar putea fi lansat pe pietele globale, compania Apple nefiind sigura ca el ar putea avea succes in final.

„Apple is weighing an expansion into digital glasses, a risky but potentially lucrative area of wearable computing, according to people familiar with the matter, Bloomberg News reports.”

Apple a cumparat o multitudine de companii specializate pe realitate augmentata, iar lansarea unui asemenea produs ar putea arata cat de avansate sunt aceste tehnologii. Desigur ca nimeni nu stie daca Apple va decide ca acest produs ii poate aduce bani si il va lansa, insa este clar ca se investigheaza deocamdata posibila sa lansare.

apple-ochelari-inteligenti